Γιατί οι σπηλιές κάνουν καλό στο τυρί;


Γιατί στις σπηλιές γίνονται πιο νόστιμα τα τυριά Ροκφόρ;

Απαντήσεις





Οι σπηλιές είναι το μυστικό για ένα από τα πιο νόστιμα Γαλλικά τυριά, το Ροκφόρ. Το τυρί αυτό φτιάχνεται από γάλα πρόβατου και χρωστά την ιδιαίτερη γεύση του από τη μπλε μούχλα που αναπτύσσεται στο εσωτερικό του. Η μούχλα είναι μύκητες που καλλιεργούνται όπως τα μανιτάρια. Στο τυρί αυτό ρίχνουν κάποιους σπόρους όταν είναι ακόμη πολύ φρέσκο και το τοποθετούν σε σπηλιές όπου υπάρχει ιδανική θερμοκρασία για να καλλιεργηθεί η μούχλα.

 

ροκφόρ σε σπηλιά



Προσθήκη νέας απάντησης