Γιατί ο αστακός μαγειρεύεται ζωντανός;


Ποιος είναι ο λόγος που μαγειρεύουμε τον αστακό ζωντανό;

Απαντήσεις





Η απάντηση είναι μόνο μία και έχει να κάνει με το γεγονός πως το κρέας του αστακού χαλάει πάρα πολύ γρήγορα. Ποτέ μην τρώτε λοιπόν αστακό που δεν έχει μαγειρευτεί ζωντανός, πράγμα που θα διαπιστώσετε από το αν έχει τυλιγμένη τη ουρά του. Στην αντίθετη περίπτωση, έχει πεθάνει πριν μαγειρευτεί. Τέλος, για τον αστακό το καυτό νερό δεν έχει και μεγάλη σημασία, μιας και ο εγκέφαλος του δεν έχει κεντρικό νευρικό σύστημα και δεν αντιλαμβάνεται τον πόνο.



Προσθήκη νέας απάντησης