Γιατί να προτιμήσω ένα Ενδοδαπέδιο Σύστημα Θέρμανσης;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Επειδή διαθέτει καλύτερη θερμοκρασιακή στρωμάτωση αέρα από οποιοδήποτε άλλο σύστημα, οικονομία χώρου λόγω μη ύπαρξης θερμαντικών σωμάτων, υγιεινότερη θέρμανση, είναι ιδανική για χώρους με μεγάλο ύψος, παρέχει μεγάλη οικονμία καυσίμου και ενέργειας, παρέχει δυνατότητα για σύνδεση με ηλιακά συστήματα ή αντλία θερμότητας, με παροχή ψυχρού νερού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψύξη χώρων κατά τους θερινούς μήνες έως και 3οC (δροσισμός) και τέλος έλλειψη θορύβου.

Psile το ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης, δεν απαιτεί σώματα καλοριφέρ ή οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση που θα γεμίσει τον χώρο. Δεν ξοδεύει επίσης τόση ενέργεια όσο οποιοδήποτε άλλο σύστημα θέρμανσης γιατί ελέγχει πλήρως τη θερμότητα του χώρου.

Ο τρόπος που κινείται ο θερμός αέρας είναι από κάτω προς τα πάνω. Έτσι με τα σώματα του καλοριφέρ ότι ζέστη παράγεται πηγαίνει από εκεί που βρίσκεται το καλοριφέρ προς τα πάνω. Αυτός είναι ο λόγος που τα πόδια μας ξυλιάζουν. 

Με το  ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης η ζέστη ξεκινάει απο το πάτωμα. Έτσι όλο το σώμα αποκτά ενιαία θερμοκρασία. 

Το κακό με τα ενδοδαπέδια συστήματα, είναι ότι απαιτούν αρχικό κόστος εγκατάστασης που είναι υψηλότερο από τα κοινά συστήματα θέρμανσης. Βέβαια οταν αυτό σε βάθος χρόνου οικονομικά δεν επιβαρύνει τον λογαρισμό της ΔΕΗ, σημαίνει ουσιαστικά απόσβεση της αρχικής επένδυσης και όχι μονο. Αλλά και κέρδος.

Όταν το συνδιάσεις και με ένα καλό σύστημα θέρμανσης όπως αυτό των αντλιών θερμότητας, μπορεί να γίνει ακόμη πιο οικονομικό. Δες εδώ.

Προσθήκη νέας απάντησης