Γιατί μου σκάει το κέικ;


Απαντήσεις





Τα κέϊκ σκάνε γιατί η θερμοκρασία στο φούρνο είναι υψηλή, στεγνώνει την επιφάνεια πριν προλάβει να ψηθεί το μίγμα κι αυτό βρίσκει διέξοδο σπάζοντας το στεγνό φιλμ. Το ψήσιμο σε αέρα, επίσης, στεγνώνει την επιφάνεια.

Δοκίμασε να μειώσεις τη θερμοκρασία. Διάλεξε πρόγραμμα αντιστάσεων. Βάλε το κέϊκ στη δεύτερη σχάρα από κάτω.

Εναλλακτικά, δοκίμασε αυτό τον τρόπο ψησίματος που ακολουθώ για όλα τα υγρά και βαρειά κέϊκ: Προθέρμανε το φούρνο, σε αντιστάσεις πάνω κάτω στους 170 βαθμούς. Βάλε το κέικ στη δεύτερη σχάρα και γύρνα το πρόγραμμα σε αντιστάσεις μόνο κάτω (ίδια θερμοκρασία) για 30 λεπτά. Μετά βάλε πάλι, πάνω κάτω για τα υπόλοιπα 20 λεπτά.



Προσθήκη νέας απάντησης