Γιατί η υπέρυθρη θέρμανση θεωρείται ο υγιεινότερος τρόπος θέρμανσης;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Οι λόγοι είναι πολλοί και θα απαριθμήσουμε μερικούς.

Πρώτος και βασικός λόγος είναι ότι είναι ο μοναδικός τρόπος που η φύση επέλεξε να μας θερμάνει. Είναι λοιπόν ο φυσικός τρόπος του ήλιου, εν αντιθέσει με τα συμβατικά συστήματα, που παράγουν θέρμανση τελείως αφύσικα και αντίστροφα, θερμαίνοντας βίαια τον αέρα. Κάτι το αφύσικο και τελείως ανθυγιεινό.

Ο δεύτερος λόγος, είναι ότι η υπέρυθρη εκπομπή θερμότητας, θερμαίνει μόνο τα αντικείμενα πυκνής μάζας.

Άρα τα δομικά στοιχεία, τα αντικείμενα και τους ανθρώπους.

Ο αέρας θερμαίνεται, αλλά σε δεύτερο χρόνο, αφού έλθει σε επαφή με τα θερμά αντικείμενα.

Θερμαίνεται λοιπόν ήπια και ομοιόμορφα, ενώ αποφεύγονται έτσι τα θερμά ρεύματα αέρος, που μεταφέρουν τις ιώσεις, τα μικρόβια, τις σκόνες και τους μικροοργανισμούς.

Ήδη οι πνευμονολόγοι το γνωρίζουν αυτό και συστήνουν ανεπιφύλακτα στους ασθενείς, συστήματα θέρμανσης, με υπέρυθρη θερμότητα.

Όμως, εκτός των άλλων, η υπέρυθρη εκπομπή θερμότητας, είναι απολύτως ευεργετική για όλα τα συστήματα του οργανισμού. Όλοι μας έχουμε την εμπειρία της ανακούφισης κάποιου κρυολογήματος μας, σε μια κρύα μέρα με ηλιοφάνεια η την ανακούφιση κάποιου μυοσκελετικού πόνου μας, κατά την έκθεση μας στον ήλιο.

Αλλά πρώτα από όλα η υπέρυθρη εκπομπή θερμότητας, ενισχύει συνεχόμενα το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ευνοεί την καλή λειτουργία του αίματος, επιταχύνει την θεραπεία των κακώσεων, καίει τα λίπη του οργανισμού, αποδίδει καλύτερο και ελαφρύτερο ύπνο στον χρήστη, ενώ του χαρίζει ευεξία με το ξύπνημα.

Επίσης ένα πολύ βασικό είναι πως στεγνώνει τα δομικά στοιχεία του χώρου μας, ώστε εξυγιαίνει προστατευτικά την περιουσία μας και την υγεία μας, από την διάβρωση την μούχλα, τις μαυρίλες, την δυσοσμία.

Έτσι έχουμε πιο υγιή ατμόσφαιρα, σε καθαρό περιβάλλον, αφού χάριν του συστήματος μας, διατηρούμε πάντα ωφέλιμη σχετική υγρασία στην ατμόσφαιρα μας. Ποτέ υγρή-ποτέ ξηρή ατμόσφαιρα στον χώρο μας.

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε, την δυσφορία τέτοιων καταστάσεων.

Αυτά και εκατοντάδες, άλλες ευεργεσίες παρέχει το ολιστικό μας σύστημα, που δεν είναι απλά ένα σύστημα θέρμανσης, αλλά και ένα ιατρικό αντικείμενο, για συνεχή χρήση, στον χώρο μας.Προσθήκη νέας απάντησης