Γιατί γερνάμε;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Στους παρακάτω συνδέσμους υπάρχουν σχετικά άρθρα για το θέμα:

http://www.medlook.net/stroma7/mixanismi.asp http://www.alfavita.gr/epistimonikaartra/ep5_7_9_0620.php http://en.wikipedia.org/wiki/Aging


Αν δείτε ένα ωραίο αυτοκίνητο με ένα άσχημο βαθούλωμα, μήπως συμπεραίνετε ότι αυτό είναι μέρος του σχεδίου; Ασφαλώς όχι! Χωρίς αμφιβολία σκέφτεστε: “Αυτό το αυτοκίνητο δεν ήταν έτσι από την αρχή. Θα πρέπει να κατασκευάστηκε καλό, αλλά κατόπιν κάποιος του έκανε ζημιά”. Παρόμοια, όταν σκεφτόμαστε τη μεγαλειώδη κληρονομιά μας, την ανθρώπινη ζωή, δίχως άλλο καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι αυτή δεν είναι τώρα έτσι όπως ήταν στην αρχή. Το σύντομο μήκος της ζωής μας και η τάση που έχουμε να κάνουμε το κακό μοιάζουν με δυσάρεστα βαθουλώματα. Είναι φανερό ότι κάποιος κατέστρεψε την κληρονομιά του ανθρώπου. Ποιος το έκανε αυτό; Τα στοιχεία που παρέχει η Αγία Γραφή δείχνουν καθαρά έναν υπαίτιο.

Αν στο ξεκίνημά του το ανθρώπινο γένος είχε τη δυνατότητα να ζει αιώνια, ποιος θα μπορούσε κατόπιν να βλάψει την κληρονομιά ολόκληρου του ανθρωπίνου γένους; Αυτό θα μπορούσε να το κάνει μόνο ο αρχικός πρόγονος όλων των ανθρώπων, εκείνος από τον οποίο καταγόμαστε όλοι εμείς. Οποιοσδήποτε άλλος θα μπορούσε να προξενήσει βλάβη μόνο στα γονίδια ενός τμήματος της ανθρωπότητας—στα γονίδια των δικών του απογόνων. Επομένως, ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, βρίσκεται σε αρμονία με αυτά που βλέπουμε γύρω μας όταν λέει: «Μέσω ενός ανθρώπου [του Αδάμ, του πρώτου ανθρώπου] μπήκε η αμαρτία στον κόσμο και μέσω της αμαρτίας ο θάνατος, και έτσι ο θάνατος απλώθηκε σε όλους τους ανθρώπους». (Ρωμαίους 5:12) Συνεπώς, οι Γραφές κηρύσσουν τον Αδάμ ένοχο για την καταστροφή της κληρονομιάς μας.

Προσθήκη νέας απάντησης