Γιάννα Τερζή Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας τραγουδίστριας Γιάννας Τερζή.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Γιάννα Τερζή είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2018 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας με το τραγούδι "Όνειρο μου".

Η Τερζή γεννήθηκε Στις 1 Δεκέμβριου του 1980 στη Θεσσαλονίκη. Είναι η κόρη του γνωστού Έλληνα λαϊκού τραγουδιστή Πασχάλη Τερζή. Στην ηλικία των 20, μετακόμισε στην Αθήνα για να αρχίσει τη μουσική της καριέρα, ξεκινώντας με την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκου, Γύρνα το Κλειδί το 2006 από την Cobalt Music. Μετά υπέγραψε συμβόλαιο με την Minos EMI και κυκλοφόρησε το άλμπουμ Άσε με να Ταξιδέψω το 2008, το οποίο περιείχε το σίνγκλ με το ίδιο όνομα. Η Τερζή μετά, μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες και δούλεψε ως ανιχνευτής ταλέντων για την Interscope Records.

Η Τερζή επιλέχθηκε ως μία από τους 20 υποψήφιους για τον Ελληνικό Τελικό της Eurovision 2018 με το τραγούδι "Όνειρο μου" στις 27 Οκτωβρίου 2017, εκπροσωπόντας την Panik Records. Αργότερα, στις 8 Νοεμβρίου 2017, έγινε μία από τους πέντε υποψήφιους που θα συμμετείχαν στον τηλεοπτικό εθνικό τελικό. Ακολουθώντας τον αποκλεισμό δύο από τους πέντε συμμετέχοντες, λόγω του ότι δεν είχαν "ελληνικό ηχόχρωμα", το "Όνειρο μου" ήταν στην τελική τριάδα που θα συμμετείχε στον Ελληνικό Τελικό. Τελικά, στις 15 Φεβρουαρίου 2018, ειπώθηκε ότι οι δισκογραφικές εταιρίες των δύο άλλων συμμετεχόντων, αρνήθηκαν να πληρώσουν το ποσό των 20,000€ στην ΕΡΤ και αποκλείστηκαν από την τελική φάση, αφήνοντας το "Όνειρο μου" το μοναδικό υποψήφιο τραγούδι και την πολύ πιθανή ελληνική συμμετοχή.

Εν τέλει, στις 16 Φεβρουαρίου 2018, η ΕΡΤ ανακοίνωσε επίσημα ότι η Τερζή με το τραγούδι "Όνειρο μου", θα εκπροσωπούσαν την Ελλάδα στη Λισαβόνα.

Πηγή: wikipedia.orgΠροσθήκη νέας απάντησης