Γεωργία Μπούρδα Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας ηθοποιού και σκηνογράφου Γεωργίας Μπούρδα.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Γεωργία Μπούρδα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σκηνογράφος – ενδυματολόγος, πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Τμήμα Θεάτρου) του Α Π.Θ., επίσης, παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ίδιου πανεπιστημίου, καθώς και πτυχιούχος Αρμονίας από το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Από το 2007 ζει και εργάζεται μόνιμα στην Αθήνα.

Έχει εργαστεί ως σκηνογράφος - ενδυματολόγος ή ως κατασκευάστρια στο Κ.Θ.Β.Ε., στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Θέατρο Ιλίσια, στο Θέατρο Χώρα, στο Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ με τους σκηνοθέτες Π. Δεντάκη, Θ. Χαλκιά, Γ. Λεοντάρη, Δ. Αδάμη, Δ. Φοινίτση, Μ. Μαγκανάρη, Ε. Μερκούρη, κ.α., σε διάφορα σχήματα στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, σε ταινίες μικρού μήκους και σε διαφημιστικά σποτ. Επίσης, υπήρξε από το 2007 μόνιμος συνεργάτης του θιάσου «Κανιγκούντα».

Έχει συνεργαστεί ως βοηθός σκηνογράφος – ενδυματολόγος με το Εθνικό Θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Θέατρο Παλλάς, το Theatre de la Ville, το Θέατρο Τέχνης, το Θέατρο Αμόρε, το Από Μηχανής Θέατρο, κ.α., σε παραστάσεις με τις σκηνογράφους – ενδυματολόγους: Θάλεια Ιστικοπούλου και Ντένη Βαχλιώτη.

Δουλειές της έχουν βραβευτεί στους 27ους και 28ους θεατρικούς Αγώνες του Δήμου Ζωγράφου και στο 13ο Φεστιβάλ θεάτρου Κορίνθου.

Παράλληλα εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια σε μαθηματα σκηνογραφίας, ενδυματολογίας, ιστορίας θεάτρου και κινηματογράφου σε δήμοσια και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ.

periergos.grΠροσθήκη νέας απάντησης