Γεγονότα Απριλίου 1988;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

4 Απριλίου: Η ομίχλη του θανάτου πνίγει την Πτολεμαϊδα.

6 Απριλίου: Πλήρης η διάσταση μεταξύ καθηγητών και του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας.

8 Απριλίου: Μετά από παράνομο πείραμα γενετικής τεχνολογίας στην Αργεντινή μολύνονται άνθρωποι από ιό λύσσας.

9 Απριλίου: Στην Ελλάδα συννεφιάζει η οικονομία. Αυξάνονται οι εισαγωγές. Διευρύνονται τα ελλείματα.

10 Απριλίου: 100 νεκροί και 1.000 τραυματίες σε έκρηξη αποθήκης πυρομαχικών στο Πακιστάν.

15 Απριλίου: Ο καθηγητής της παιδιατρικής Νικ. Ματσανιώτης προειδοποιεί ότι για τον περιορισμό της εξάπλωσης του AIDS χρειάζεται ο ερωτικός σύντροφος να αντιμετωπίζεται ως συνητικός φορέας του ιού και να λαμβάνονται κατάλληλα μέτρα.

16 Απριλίου: Πέθανε σε ηλικία 90 ετών, ο αρχαιολόγος Γ. Μυλωνάς.

20 Απριλίου: Σε παραίτηση υποχρεώθηκε ο νέος "αττικάρχης" υποστράτηγος της ΕΛΑΣ Γ. Παντελάκης, επειδή κατά τη διάρκεια της δικτακτορίας είχε καταδώσει τον τότε δεκανέα Γ. Μψράκη, που είχε βοηθήσει το Αλέκο Παναγούλη να αποδράσει από τις φυλακές Μπογιατίου.

22 Απριλίου: Ο πολυμήχανος κατάδικος Βαγγέλης Ρωχάμης ετοίμαζε το σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού, του Χρήστου Παπαδόπουλου, του γνωστού "εγκέφαλου" της "Εταιρίας των δολοφώνων".

23 Απριλίου: Βαριά σύννεφα αρχίζουν να σκιάζουν τον αίθριο ουρανό του Νταβός, εξαιτίας των ενεργειών και δηλώσεων της Άγκυρας. Ο Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου στέλνει επείγον μήνυμα στον Οζάλ, προειδοποιώντας τον για τις αρνητικές εξελίξεις.

23 Απριλίου: 66 νεκροί στην Τρίπολη του Λιβάνου από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου.

26 Απριλίου: Η Σαουδική Αραβία διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις της με το Ιράν, κατηγορώντας το για τρομακτικές ενέργειες.

27 Απριλίου: Ευθύνες στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στον Ευάγγελο Αβέρωφ ρίχνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στο σχέδιο πορίσματος για το Φάκελο της Κύπρου, που επεξεργάστηκε αρμόδια επιτροπή.Προσθήκη νέας απάντησης