Γαβριήλ Σακελλαρίδης βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα:

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1980 στην Νέα Σμύρνη, και είναι οικονομολόγος και πολιτικός, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τσίπρα από τον Ιανουάριο 2015. Είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθηνών. Πρωτοέγινε γνωστός ως υποψήφιος του για την δημαρχία στην Αθήνα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Ξεκίνησε να συμμετέχει στην οργανωμένη πολιτική το 1999 όταν γράφτηκε στη Νεολαία Συνασπισμού. Διατέλεσε μέλος της γραμματείας της Νεολαίας και γραμματέας του Συνασπισμού Νέας Σμύρνης. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Με αυτές του της ιδιότητες έχει εκπροσωπήσει το κόμμα του σε διεθνή ΜΜΕ.

Ο Σακελλαρίδης συμμετείχε στη δημοτική παράταξη Στροφή Νέας Σμύρνης η οποία ήρθε 7η στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010. Ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2012 στη β' εκλογική περιφέρεια Αθηνών όπου συγκέντρωσε 5122 ψήφους χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί.

διάβασε περισσότεραΠροσθήκη νέας απάντησης