Ευαγγελία Συριοπούλου βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας ηθοποιού Ευαγγελίας Συριοπούλου.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Ευαγγελία Συριοπούλου είναι ελληνίδα ηθοποιός. Σσπούδασε νηπιαγωγός και στέφθηκε Σταρ Δωδεκάνησα. Έχει δουλέψει σε σχολείο ως νηπιαγωγός, παρακολούθησε σεμινάρια στο Θέατρο των Αλλαγών και μέσα σε ένα καλοκαίρι πήρε την απόφαση να αλλάξει ζωή δίνοντας εξετάσεις στο Εθνικό.

Το 2011 η Ευαγγελία Συριοπούλου αποφοίτησε από την Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, και έκτοτε συνεργάζεται κυρίως με τη Φρόσω Λύτρα και τη θεατρική ομάδα της naan. Κατά την διάρκεια των σπουδών της, συμμετείχε στις "Βάκχες" στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών το 2008, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και στο "Ημερολόγιο ενός Απατεώνα" στο Εθνικό Θέατρο του Γιάννη Κακλέα.

Ακολούθησαν οι "Κρήτες" του Γιώργου Ζαμπουλάκη και ο "Δον Κιχώτης" της ομάδας BLITZ το 2012.

Το 2013 συμμετείχε στην "Άλλη Αίσθηση" σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα και στις "Βάκχες" του Δημήτρη Λιγνάδη σε περιοδεία ανά την Ελλάδα. Την ίδια χρονιά κάνει το τηλεοπτικό της ντεμπούτο ως η ουκρανή Άννια, στην κωμική σειρά του MEGA "Σπίτι της Έμμας", σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιού, ενώ παράλληλα συμμετείχε στην θεατρική παράσταση "Καλώς ήρθατε ντετέκτιβ Πουαρώ" της Φρόσως Λύτρα για την σεζόν 2013-2014.

Η καλοκαιρινή περίοδος του 2014 την βρίσκει να πρωταγωνιστεί στην παιδική θεατρική παράσταση "Η κοιμωμένη ξύπνησε" της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Για την χειμερινή σεζόν 2014-2015 πρωταγωνιστεί ως Τζίνα Σωτηρίου στη δραματική σειρά του MEGA "Δικαίωση" του Δημήτρη Αρβανίτη, και θεατρικά στην παράσταση "Πράματα και Θάματα" του Θοδωρή Αθερίδη στο Μικρό Παλλάς. [periergos.gr]Προσθήκη νέας απάντησης