Έχω πίεση. Τι πρέπει να κάνω;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

1 Κόψτε το αλάτι
Τρώτε τα φαγητά σας φρέσκα και όχι συσκευασμένα ή έτοιμα.
Προσέχετε πάντα τις συσκευασίες των συντηρημένων τροφίμων και αποφεύγετε αυτά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.
Μη ρίχνετε αλάτι στα φαγητά.
Αποφύγετε τα πολύ αλατισμένα τρόφιμα, όπως είναι το ψωμί, οι σάλτσες, οι μαγιονέζες, οι κέτσαπ, οι κύβοι κρεατικών, τα λουκάνικα, τα παστά και καπνιστά και κάποια είδη τυριών.

2 Αυξήστε το κάλιο
Η υψηλή περιεκτικότητα των τροφών σε κάλιο μπορεί να βοηθήσει. Τροφές πλούσιες σε κάλιο είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καθώς και τα φασόλια και οι μπανάνες. Επίσης, υιοθετήστε τη δίαιτα DASH που περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά και γαλακτομικά.

3 Φάτε 1 κομματάκι μαύρης σοκολάτας
Δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος για να ρίξετε την πίεσή σας από το να τρώτε καθημερινά ένα μικρό κομμάτι μαύρης σοκολάτας. Σε έρευνα Ιταλών επιστημόνων εκείνοι οι οποίοι είχαν προδιάθεση για διαβήτη και υπέρταση κατάφεραν να μειώσουν την πίεσή τους τρώγοντας μαύρη σοκολάτα για 15 μέρες, κάθε μέρα. Αυτό οφείλεται στα φλαβονοειδή συστατικά που βρίσκονται στη σύνθεση της μαύρης σοκολάτας.

4 Ρίξτε το στο σκόρδο
Εντάξτε το στην καθημερινή σας διατροφή 1-2 σκελίδες σκόρδο. Έχει αντιυπερτασική δράση, επειδή επιτρέπει τη διαστολή των αγγείων και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες. Όταν λαμβάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα (3-4 μήνες), εκτός του ότι μειώνει την πίεση του αίματος, ελαττώνει και την υψηλή χοληστερίνη.

5 Πιείτε το γάλα σας
Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι και το γάλα μπορεί να μειώσει την πίεση. Ισπανοί επιστήμονες συνέλεξαν στοιχεία από ενήλικες χωρίς ιστορικό υπέρτασης για να εξετάσουν τη δράση των γαλακτοκομικών στην πίεση. Μετά από 27 μήνες, τα στοιχεία έδειξαν ότι τα άτομα που καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά είχαν 54% λιγότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν υπέρταση σε σχέση με όσους δεν τα κατανάλωναν.

6 Και το πράσινο τσάι βοηθά
Το πράσινο τσάι είναι καλή επιλογή για άτομα που προσπαθούν να ελέγξουν την πίεσή τους διατροφικά. Έρευνα του Χάρβαρντ, του Πανεπιστημίου της Φλόριντα και του Ινστιτούτου Έρευνας της Επιστήμης της Διατροφής στη Βοστόνη δείχνει ότι η λήψη αποστάγματος πράσινου τσαγιού μπορεί να μειώσει την πίεση και τη χοληστερόλη σε τρεις μόνο εβδομάδες. Το πράσινο τσάι περιέχει κατά 30%-40% πολυφαινόλες και φαίνεται ότι σε αυτές οφείλεται η ευεργετική δράση του τσαγιού.

7 Γυμναστείτε
Με την άσκηση η καρδιά να αντλεί το αίμα πιο αποδοτικά, η κυκλοφορία βελτιώνεται και η αρτηριακή πίεση πέφτει.Τα επίπεδα της χοληστερόλης και των άλλων λιπιδίων επίσης μειώνονται και έτσι να επιβραδύνεται η ανάπτυξη αρτηριοσκλήρυνσης.Ελέγχεται καλύτερα το σωματικό βάρος, σε συνδυασμό πάντα με σωστή διατροφή.

omorfamystika.grΠροσθήκη νέας απάντησης