Έλενα Παπαδοπούλου Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της κύπριας ηθοποιού Έλενα Παπαδοπούλου.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Έλενα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καϊμακλί (Λευκωσία), και είναι ηθοποιός. Σπούδασε στην στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στο Πανεπιστήμιο Columbia του Σικάγο αντίστοιχα. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου πολιτικών επιστημών και δημόσιας διοίκησης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Έχει παίξει θέατρο στην Ελλάδα και την Αμερική. Η συμμετοχή της σε δύσκολες ποιοτικές και μεγάλες θεατρικές παραγωγές, είναι ξεχωριστή και δυναμική. Ποιος δε θυμάται την «Ονορ» σε μια έκτακτη συμμετοχή της στο θέατρο Διόνυσος, όπου άξιζε να βραβευτεί για αυτό της το ρόλο, ποιος δεν την απόλαυσε στο έργο του Αλεξάνδρο Κασόνα… με τη σιωπή που είδαμε το Μάρτιο στη Νέα Σκηνή κοντά στον ταλαντούχο και ξεχωριστό ηθοποιό Ανδρέα Τσουρή κ.α. στο ρόλο της «Ελισέα», όπου η Έλενα ξεδίπλωσε ένα κρυφό της ταλέντο και μας συγκίνησε. Φυσικά το κοινό την καταχειροκρότησε. Η Έλενα κοντά και πάλι στον Αντρέα Τσουρή στο ρόλο της «Μπελίν» στο έργο του Μολιέρου «ο κατά φαντασίαν Ασθενής» έδωσε μια εξαιρετική ερμηνεία και ξεχώρισε ανάμεσα στους άλλους ηθοποιούς. Πρωταγωνιστής στο έργο αυτό ήταν ο Ανδρέας Τσουρής ο οποίος ήταν αξιοθαύμαστος στο ρόλο του «Αργκάν». Η Έλενα μας άρεσε και στο «Δον Κιχώτη» που παρουσιάζει αυτές τις μέρες η Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ.

Στην Κύπρο έγινε γνωστή μέσα από πρωταγωνιστικούς ρόλους στην τηλεόραση. Οι ρόλοι της ξεχωριστοί, από το ρόλο της στο σκετσάκι του Σαββατόβραδου στο ΡΙΚ μέχρι τους «Γυμνούς Αγγέλους», όπου μας «ταρακούνησε» στο ρόλο της «Γιολάντας», η Έλενα έδωσε ένα πετυχημένο παρόν και πάντα θα την θυμούμαστε ως «Γιολάντα». Στους «Γυμνούς Αγγέλους» έπαιζε μαζί με την κόρη της τη Κρίστη Παπαδοπούλου που πρωταγωνιστούσε στη σειρά.

Είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος από εικοσιπενταετίας.

Είναι παντρεμένη με το διευθυντικό στέλεχος της Cyta Μιχάλη Παπαδόπουλο και έχουν δύο παιδιά, την Κρίστη- 22 ετών και τον Νικόλα- 15 ετών.

Σήμερα εργάζεται ως πρώτη ηθοποιός στο Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.

Είναι Επίτροπος Πολιτισμού και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος.

periergos.grΠροσθήκη νέας απάντησης