Εκτός από τα φάρμακα, πως μπορώ να αντιμετωπίσω την κατάθλιψη;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η φαρμακευτική αγωγή δεν είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η κατάθλιψη και κατά κανόνα παρατηρούνται καλύτερα αποτελέσματα και με μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο με το συνδυασμό της φαρμακευτικής αγωγής με ψυχοθεραπεία. Η ψυχοθεραπεία πλεονεκτεί ως προς τη διατήρηση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων γιατί προφυλάσσει καλύτερα το άτομο από μελλοντικές επανεμφανίσεις του προβλήματος και ουσιαστικά του διδάσκει τρόπους να αντιμετωπίζει τις παγίδες της σκέψης που το οδηγούν στην αρνητική διάθεση, με αποτέλεσμα να είναι σε θέσει να τις χειρίζεται σε κάθε νέα επανεμφάνισή τους.

Η πιο αποτελεσματική μορφή ψυχοθεραπείας για την κατάθλιψη είναι η γνωσιακή - συμπεριφοριστική, περισσότερες πληροφορίες για την οποία θα βρείτε στο δικτυακό τόπο του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, της MedNet Hellas και της EABCT,όπου θα βρείτε και πληροφορίες σχετικά με την κατάθλιψη.

Διευκρίνιση:
Οι παραπάνω σύνδεσμοι οδηγούν σε δικτυακούς τόπους που θεωρούμε ότι περιέχουν χρήσιμες πληροφορίες. Κανένας από αυτούς τους τόπους δεν ανήκει στο Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών και η ευθύνη για το περιεχόμενό τους ανήκει στους δημιουργούς τους.

Η Υπνοθεραπεία σίγουρα μπορεί να βοηθήσει με απόλυτη επιτυχία ως συμπληρωματική θεραπεία για την κατάθλιψη. Αυτό που χρειάζεται είναι ο πελάτης να επισκεφτεί τον ψυχίατρο ή κλινικό ψυχολόγο ώστε να γίνει η κατάλληλη διάγνωση και να δοθεί η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή (τις περισσότερες φορές φαρμακευτική). Αφού γίνει αυτό τότε ο πελάτης μπορεί να επισκεφτεί έναν πιστοποιημένο Κλινικό Υπνοθεραπευτή ο οποίος συμπληρωματικά θα εφαρμόσει  και θα διδάξει τον πελάτη τεχνικές που θα τον βοηθήσουν να ξεπεράσει την κατάθλιψη σε πολύ ποιο λίγο χρόνο. Περισσότερα www.soleas.eu

Προσθήκη νέας απάντησης