Είχα την εντύπωση ότι όλοι οι τύποι μουστάρδας πρέπει να αποφεύγονται από τη δίαιτα χωρίς γλουτένη, σωστά;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Όχι. Η μουστάρδα είναι φυτό και δεν περιέχει από τη φύση του γλουτένη. Οι σπόροι μουστάρδας μπορούν να αλεστούν σε προϊόντα χωρίς γλουτένης όπως σκόνη, αλεύρι ή λάδι.

Μερικές φορές προστίθεται σιταρίσιο αλεύρι ως συστατικό για να πήξουν ή να φουσκώσουν κάποια προϊόντα μουστάρδας. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό πρέπει να αναφερθεί ξεχωριστά στη λίστα συστατικών, βάσει της νομοθεσίας για την ανακοίνωση των προϊόντων που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία. Η κατασκευαστές οφείλουν να ονομάσουν επακριβώς τους συγκεκριμένους κόκκους π.χ. «σιταρίσιο αλεύρι».

Περιληπτικά μπορούμε να πούμε ότι οι κόκκοι, η σκόνη, το αλεύρι και το λάδι από μουστάρδα δεν περιέχουν από τη φύση τους γλουτένη και μπορούν να καταναλωθούν από τα άτομα με κοιλιοκάκη. Αν όμως για ένα προϊόν μουστάρδας έχει χρησιμοποιηθεί κάποιο δημητριακό με γλουτένη αυτό πρέπει να αναγράφεται στη λίστα συστατικών και συνεπώς πρέπει να αποφεύγεται.

Είναι σημαντικό να ελέγχετε τη λίστα συστατικών ενός προϊόντος μουστάρδας ώστε να διασφαλίζετε ότι αυτό είναι κατάλληλο για τη δίαιτά σας.

athlogenesis.grΠροσθήκη νέας απάντησης