Ειρήνη Κωνσταντίνου Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της κύπριας ηθοποιού Ειρήνης Κωνσταντίνου.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Ειρήνη Κωνσταντίνου γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1975 στη Λευκωσία, και είναι Κύπρια ηθοποιός. Είναι απόφοιτος της Αμερικανικής Ακαδημίας Λευκωσίας και απόφοιτος της Θεατρικής Σχολής Βλαδίμηρου Καυκαρίδη. Είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη. Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, σε κινηματογραφικά αλλά και θεατρικά έργα.

Έγινε γνωστή μέσα από τους ρόλους της στις τηλεοπτικές σειρές του Σίγμα «Βουράτε Γειτόνοι», «Οι Τάκκοι», «Ζωή Ποδήλατο», «Μόνο Γιατί Σε Αγάπησα», «Εφτά Ουρανοί», «Μυστικός Καιάδας»  του ΑΝΤ1 «Ελένη η Πόρνη», «Η Ζωή Είναι Ωραία», «Πρεμιέρα», του ΡΙΚ «Βήματα στην Άμμο», «Γύρω Γύρω Όλοι», «Γαλατίας και Πυγμαλίωνος», «Φίρδυν Μίγδην», «Έλα κι Εσύ», Έρως Ανήκατε Μάχαν», «Το Τίμημα» και του Λόγου (ΜΕΓΑ) «Ανήσυχα Χρόνια» και «Μουρμουρητά Καρκιάς» .

Στο θέατρο ως φοιτήτρια έλαβε μέρος στην παράσταση παντομίμας του Λωράν Ντεκόλ (Σατιρικό Θέατρο), "Αυλή των Θαυμάτων" και Οιδίπους Τύραννος στο πλευρό του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού Γιώργου Κιμούλη. Αποφοίτησε το 1997 και συνεργάστηκε με τα ελεύθερα θέατρα Κύπρου "Βάκχες", ΘΟΚ "Ορέστεια", Θέατρο Ένα "Ανεμοδαρμένα Ύψη", "Το Τελευταίο Ταξίδι", "Θανασάκης ο Πολιτευόμενος", "Senza Storia", "Ποιος Ανακάλυψε την Αμερική", " Ένα Κουρδιστό Πορτοκάλι", "Η 9η Ιουλίου", "Η Φαλακρή Τραγουδίστρια", "Ο Πρωτάρης", "Περλιμπλίν και Μπελίσα", "Μωρό στη Μπανιέρα", "Αίθουσα Αναμονής", "Βρυκόλακες", "Μπουλουκτσήδες", "Το Πονηρό Πνεύμα", " Με Δύναμη από την Κηφισιά", ΘΟΚ "Μια Ιταλίδα στη Κυψέλη", «Λυσιστράτη», Νέα Θεατρική Ομάδα «Καβάφης: Τα Εξαίσια Όραγανα του Μυστικού Θιάσου», Θεατράκι ΡΙΚ «Ο Θησέας Στη Κοιλιά του Μινώταυρου», Ζήνα Πάλλας «Ού Ψευδοαπατήσεις», Θέατρο Ένα «Το Κλουβί Με Τις Τρελές», «Μήδεια», ΘΟΚ «Casting».

Η Ειρήνη Κωνσταντίνου έκανε το ντεπούτο της στο κινηματογράφο με την ταινία "Κόκκινη Πέμπτη" του Χρίστου Σιοπαχά, η οποία προβλήθηκε στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν η ταινίες "Berryphobia" του Κώστα Χ’ Σταύρου και "Οικόπεδο 12" του Κυριάκου Τοφαρίδη.Προσθήκη νέας απάντησης