Ειρήνη Χαρούς Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της κύπριας ηθοποιού Ειρήνης Χαρούς.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Ειρήνη Χαρούς γεννήθηκε το 1986 στη Λάρνακα και είναι ηθοποιός.

Στα τέσσερά της χρόνια αρχίζει τα πρώτα μαθήματα μπαλέτου σε εγκεκριμένη σχολή χορού στη Λάρνακα, όπου και συνεχίζει για έξι χρόνια.

Στα εννέα της χρόνια φανερώνει την αγάπη της για το θέατρο γράφοντας το πρώτο της θεατρικό έργο "Η Γαλλίδα στο χωριό", σε Κυπριακή διάλεκτο, όπου και το σκηνοθετεί. Με τη βοήθεια των συμμαθητών της αυτό το έργο ανεβαίνει σε παράσταση σε μια Κυπριακή βραδιά που διοργάνωνε το δημοτικό της σχολείο.

Αργότερα παρακολουθεί μαθήματα χορού jazz για τρία χρόνια, ενώ παράλληλα από το 1999 παρακολουθεί μαθήματα θεάτρου στο θεατρικό εργαστήρι του δήμου Αραδίππου για έξι συνεχόμενα χρόνια. Το 2001 συμμετέχει μαζί με την ομάδα ενήλικων του εργαστηρίου στο φεστιβάλ Ορεστιάδας στην παράσταση "Ευτυχώς τρελάθηκα".

Το 2002 παρακολουθεί τα πρώτα μαθήματα ακουστικής κιθάρας και φωνητικής, όπου και τα συνέχισε για τρία χρόνια παράλληλα με το θέατρο, στο ωδείο του Ανδρέα Γερολέμου στη Λάρνακα.

Το 2004 τελειώνει το Λύκειο Βεργίνας Λάρνακας και δηλώνει συμμετοχή στις προεισαγωγικές εξετάσεις, όπου και πετυχαίνει να εισαχθεί στη Φιλοσοφική σχολή Αθηνών στο τμήμα της Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας.

Ενώ βρίσκεται στο δεύτερο έτος των σπουδών της στη Φιλοσοφική, αποφασίζει να προκαλέσει την τύχη της δίνοντας εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδος με στόχο να σπουδάσει παράλληλα σε δραματική σχολή. Πετυχαίνει τις εισαγωγικές εξετάσεις και το 2006 φοιτά στο πρώτο έτος στη δραματική σχολή της Μαίρης Βογιατζή Τράγκα. Μαθήτευσε δίπλα στους Φίλιππο Σοφιανό, Γιάννη Μόρτζο, Βασίλη Ρίτσο, Μυρτώ Πισπινή, Μιχαήλ Ζάιμπελ και πολλούς άλλους αξιόλογους δασκάλους και σκηνοθέτες στο χώρο του θεάτρου.

Μαζί με τους συμφοιτητές της το πρώτο έτος συμμετέχει στην παράσταση "Δωμάτιον ο πόθος", παίρνοντας μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο, όπου και γίνεται η αιτία να περάσει τη χρονιά με άριστα. Την ίδια χρονιά συμμετέχει και στην παράσταση "Απόλαυσις στη γειτονιά" του Παπαδιαμάντη γράφοντας και δικό της μονόλογο, αφού το γράψιμο είναι πάντα για αυτήν τρόπος έκφρασης. Αυτό της έδωσε θάρρος να προχωρήσει δυναμικά, αψηφώντας την κούραση και τις δυσκολίες του να κάνει δύο σπουδές παράλληλα.

Τον επόμενο χρόνο συμμετέχει στην παράσταση "Συρραφή εκ των έσω", και το 2009 ως τελειόφοιτη της δραματικής σχολής δίνει τις καθιερωμένες διπλωματικές εξετάσεις, στο Υπουργείο Πολιτισμού και πάλι, παίρνοντας το πτυχίο της ηθοποιού στη σχολή της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα, η οποία είναι αναγνωρισμένη από το κράτος.

Την ίδια χρονιά ορκίζεται στην Ακαδημία Αθηνών και παίρνει το πτυχίο της Φιλολόγου.


Μέσα στην καλλιτεχνική της πορεία όλα αυτά τα χρόνια δε σταματά να γράφει στίχους, που μελοποιεί η ίδια στην κιθάρα της. Η ποίηση και η μουσική είναι δύο από τις μεγαλύτερες αγάπες της μετά το θέατρο.Προσθήκη νέας απάντησης