Είναι αλήθεια ότι το φοινικέλαιο αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπαθειών;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις





Παρότι το φοινικέλαιο συγκαταλέγεται στα φυτικά έλαια, η σύνθεση των λιπαρών οξέων του μοιάζει περισσότερο με εκείνη του ζωικού λίπους, έχει δηλαδή υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και αναλογικά χαμηλότερη σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα. Η μακροχρόνια αυξημένη πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών συνδέεται με αύξηση του κινδύνου για στεφανιαία νόσο και άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα. Επειδή όμως το φοινικέλαιο είναι αρκετά φθηνό, άοσμο και ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες, συχνά χρησιμοποιείται σε βιομηχανοποιημένα τρόφιμα.



Προσθήκη νέας απάντησης