Είδα στον ύπνο μου χρήματα. Τι είναι;


Είδα όνειρο πως είχα πάρα πολλά χρήματα. Τι σημαίνει αυτό;

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η αξία του χρήματος είναι ότι αντανακλά καλύτερα τη σχετική σημασία των πραγμάτων και αυτό το μετατρέπει σε ονειρικό σύμβολο εκείνων των πραγμάτων, που επιθυμούμε τη στιγμή του ονείρου.

Έτσι, στην ανάλυση του ονείρου με χρήματα, δεν είναι παράξενο να πούμε ότι τα λεφτά που επιθυμούμε να πάρουμε να είναι μια συμβολική εκπροσώπηση εκείνης της παντρεμένης γυναίκας, που γνωρίσαμε και που μας ελκύει πολύ. ΄Η όταν στα όνειρα βρίσκουμε ένα μικρό θησαυρό και έχουμε φόβο να τον μαζέψουμε, αυτό το όνειρο αναφέρεται σε παράνομες σχέσεις. Αλλά αυτό το τελευταίο είναι πολύ σύνηθες ανάμεσα στους νέους που αρχίζουν την ερωτική τους ζωή.

Αλλά τα λεφτά μπορούν να μεταφραστούν σε μια αδιάθετη ενέργεια, σε μια απόδοση, σε μια αξία της προσωπικότητας, που μπορεί να αυξηθεί, να μειωθεί ή να παραμείνει ίδια. Κι αυτό εμφανίζεται σε εκείνα τα όνειρα, στα οποία αποκτούμε κάτι και για να το ανταλλάξουμε μας δίνουν πιο πολλά λεφτά, από τα οποία είχαμε δώσει για να το αποκτήσουμε. Ή βρίσκουμε λεφτά σε ένα βιβλίο ή κάποιο αντικείμενο. Αυτό σημαίνει ότι το αποκτημένο ή αυτό που έχει τα λεφτά μέσα, δεν έχει μεγαλύτερη αξία από αυτή που φανταζόμαστε, είτε υλική, είτε ηθική είτε συναισθηματική.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να δούμε ότι ο εραστής μας μας κλέβει πολλά λεφτά και σε αυτήν την περίπτωση το όνειρο θέλει να μας κάνει να καταλάβουμε ότι είμαστε εμείς αυτοί που υπερβάλλουν στην αγάπη μας και ότι αφοσιωνόμαστε υπερβολικά, και θυσιάζουμε άλλα πράγματα, εξίσου σημαντικά. Είναι όνειρα που μας κάνουν να σκεφτούμε την ανάγκη να κρατήσουμε μια ισορροπία στην σπατάλη ενέργειας σε ένα σκοπό, κάτι που μακροχρόνια μπορεί να μας φέρει απώλειες ακόμα και στο σκοπό, στον οποίο έχουμε αφοσιωθεί.

Επίσης, είναι πολύ σύνηθες να χάνουμε λεφτά στα όνειρα και αυτή η απώλεια συνοδεύεται με ένα συναίσθημα αγωνίας, κάτι που προδίδει το φόβο μας να χάσουμε κάτι δικό μας, ένα άτομο, ένα πολύτιμο αντικείμενο, μια τρυφερότητα κ.λ.π. Επομένως, αν βλέπουμε ότι χάνουμε λεφτά σημαίνει προσωρινή δυστυχία στο σπίτι και κάποια εμπόδια στις υποθέσεις μας. Μπορεί να νοιώθουμε αδύναμοι, ευάλωτοι και εκτός ελέγχου. Επιπλέον, μπορεί να μα λείπει η φιλοδοξία, η δύναμη κι η αυτοεκτίμηση.

Μια άλλη ερμηνεία είναι, ότι αν ονειρευόμαστε ότι κερδίζουμε ή ότι βλέπουμε λεφτά σημαίνει ότι η επιτυχία κι η ευμάρεια μας είναι προσεγγίσιμες. Τα χρήματα μπορεί να αντιπροσωπεύουν την αυτοπεποίθηση, την αξία, την επιτυχία ή τις αξίες. Έχουμε μεγάλη πίστη στον εαυτό μας. Εναλλακτικά, αν ονειρευόμαστε χρήματα αναφέρεται στις στάσεις μας απέναντι στον έρωτα και στα θέματα της καρδιάς. Είναι συχνά ένα σύμβολο τη σεξουαλικότητας και της δύναμης. Ιδιαίτερα, αν βρίσουμε χρήματα δείχνει την αναζήτηση του έρωτα ή της δύναμης.

Αν δούμε ότι δίνουμε ή ξοδεύουμε λεφτά αναλογεί στα πόσα δίνουμε στον έρωτα. Αναζητάμε τον έρωτα. Αν βλέπουμε άλλους να δίνουν χρήματα, σημαίνει ότι νοιώθουμε παραμελημένοι. Κάποιος/α δε μας προσέχει και δε μας δείχνει αρκετή τρυφερότητα. Αν κάνουμε οικονομία ή αποταμιεύουμε χρήματα σημαίνει ανασφάλεια ή εγωισμό.

Αν ονειρευόμαστε ότι δεν έχουμε χρήματα σημαίνει ότι φοβόμαστε να χάσουμε τη θέση μας στον κόσμο ή ότι νοιώθουμε ότι δεν έχουμε τις ικανότητες, που χρειάζονται, για να καταφέρουμε τον κατάλληλο στόχο μας. Μπορεί να έχουμε απορριφθεί ή να έχουμε παραμεληθεί από τους άλλους.

Αν βλέπουμε ότι κλέβουμε χρήματα προμηνύει κάποιον κίνδυνο κι ότι πρέπει να προσέχουμε. Από τη θετική του πλευρά, μπορεί να σημαίνει ότι τελικά κυνηγάμε ή ότι φτάνουμε τα στοιχεία, που σχετίζονται με τα πράγματα αξίας.Προσθήκη νέας απάντησης