Είδα στον ύπνο μου ταξίδι. Τι είναι;


Είδα όνειρο ότι ταξίδευα με πλοίο. Τι σημαίνει αυτό;

Απαντήσεις

Αν κάνεις ταξίδι με πλοίο και η θάλασσα είναι ήρεμη, θα έχεις επιτυχία στα επαγγελματικά σου, αν όμως ταξιδεύεις με φουρτούνα θα έχεις προβλήματα και θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις αρκετές δυσκολίες.

Έχουμε επαναλάβει σε αρκετά σημεία, ότι τα ταξίδια πάντα συμβολίζουν αλλαγές. Εδώ θα ασχοληθούμε περισσότερο με την ίδια την αλλαγή, κατά πόσο είναι πραγματική και κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί.

Γι’ αυτό το λόγο εξαρτάται από το περιεχόμενο του ονείρου, αν είμαστε να φύγουμε για ταξίδι, ή είμαστε σε ταξίδι, χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα μεταφοράς ( λεωφορείο, πλοίο, αεροπλάνο, ταξί, σταθμό κ.λ.π.), όπου το όνειρο αναφέρεται σε μια πραγματική αλλαγή στην κατάστασή μας. Αν όμως στο όνειρο, το ταξίδι ξεκινά, χωρίς όμως λεπτομέρειες γι’ αυτό, δηλαδή φτιάχνουμε βαλίτσες, πάμε στο σταθμό ή στο αεροδρόμιο κι εκεί τελειώνει το όνειρο, ή μας βλέπουμε στο τέλος του ταξιδιού, σε ένα όμορφο νησί ή ένα μέρος αναψυχής, τότε αυτό που σημαίνει είναι ότι υπάρχει η επιθυμία ή ο φόβος ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στη ζωή μας.

Είναι η περίπτωση, που έχουμε μπουχτίσει με τα καθημερινά προβλήματα και θα θέλαμε να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα και ονειρευόμαστε ένα ταξίδι. Αλλά δε αυτήν την περίπτωση, το όνειρο πάντα συνοδεύεται από μια αίσθηση ανακούφισης, ένα συναίσθημα χαράς. Υπάρχουν όμως κι άλλα παρόμοια όνειρα, των οποίων η ατμόσφαιρα είναι θλιμμένη ή μελαγχολική, είναι εκείνα τα όνειρα, που δείχνουν φόβο για αλλαγή, για την απώλεια ή την απομάκρυνση από κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, μια θέση, μια νοσταλγική ανάμνηση για μια μακρινή πατρίδα. Και πάντα είναι όνειρα, των οποίων η ερμηνεία είναι προφανής και δεν χαίρει αμφιβολίας. Κι αν στη θέση τη δική μας φεύγει ένα αγαπημένο μας πρόσωπο, ο φόβος ή επιθυμία να τον χάσουμε είναι πολύ προφανής.

Εναλλακτικά, αν ονειρευόμαστε ότι ταξιδεύουμε αντιπροσωπεύει το δρόμο προς τους στόχους της ζωής μας. Παραλληλίζει την καθημερινότητα μας και το πως εξελισσόμαστε. Ίσως ήρθε κι η στιγμή να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Αν το ταξίδι μας φτάνει στο τέλος του, τότε συμβολίζει την επιτυχή ολοκλήρωση των στόχων μας.

Μια άλλη ερμηνεία είναι ότι αν πηγαίνουμε ταξίδι προμηνύει κέρδη, αυτοεξερεύνηση ή εξέλιξη. Τα τοπία, που βλέπουμε μας περιγράφουν τα συναισθήματά μας και τα γεγονότα, που βιώνουμε στην παρούσα φάση.

Αν ονειρευόμαστε ότι οι φίλοι μας πάνε ταξίδι σημαίνει καλοδεχούμενη αλλαγή και αρμονία.

Αν κάνουμε ένα οδικό ταξίδι δείχνει το ταξίδι της ζωής μας και τις αποφάσεις, που παίρνουμε στη ζωή μας. Αν το οδικό ταξίδι είναι ομαλό, τότε δείχνει ότι περνάμε ομαλά τα διάφορα στάδια της ζωής μας. Αν το ταξίδι είναι χαοτικό, τότε δείχνει ότι αντιμετωπίζουμε πολλά εμπόδια και θέματα. Λάβετε υπόψη τον προορισμό και τις στάσεις, που κάνουμε στο ταξίδι για να ολοκληρώσετε την ερμηνεία.

Αν το αυτοκίνητο είναι γεμάτο με κόσμο, τότε δείχνει νέες φιλίες και συναρπαστικές περιπέτειες.

Αν πάμε επαγγελματικό ταξίδι σημαίνει ότι έχουμε πρόβλημα να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε. Νιώθουμε εξαντλημένοι.

Προσθήκη νέας απάντησης