Είδα στον ύπνο μου πέτρα. Τι είναι;


Είδα όνειρο ότι έριχνα πέτρες στη θάλασσα. Τι σημαίνει αυτό;

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Αν δεις πέτρες να πέφτουν στο σπίτι σου θα έχεις στενοχώριες, αν πέφτει πέτρα επάνω σου πρόσεχε θα πάρεις ταραχή . Αν απλά δεις στον ύπνο σου πέτρα θα υπάρξουν κάποια εμπόδια στη ζωή σου που θα σε αγχώσουν.

Αν δείτε στο όνειρό σας πέτρα ή πέτρες, αυτό σημαίνει εμπόδια και στενοχώριες που θα περάσετε αυτόν τον καιρό. Αν δείτε μια πέτρα να σας εμποδίζει και να σας κάνει αδιάβατο το δρόμο σας, σημαίνει πως κάτι δεν θα πάει καλά αυτές τις μέρες στη δουλειά σας και θα σας ανατρέψει πολλά από τα σχέδιά σας τα οποία δεν θα υλοποιηθούν και θα στενοχωρηθείτε. Αν όμως δείτε πως καταφέρατε και μετακομίσατε αυτήν την πέτρα, αυτό σημαίνει πως θα καταβάλετε μεγάλες προσπάθειες για προχωρήσετε για να πετύχετε. Αν δείτε πως σηκώνετε πέτρα ή πέτρες, σημαίνει για σας βάσανα και ευθύνες ότι θα σας βρουν αυτόν τον καιρό. Αν δείτε ότι σας πετροβολούν και σας πετυχαίνουν, αυτό σημαίνει πως και λόγια άσχημα θα ακούσετε και αρρώστια θα σας απειλήσει. Αν όμως δεν σας πετύχει, τότε σημαίνει ότι κανείς δεν θα μπορέσει να σας βλάψει. Αν ρίχνετε εσείς πέτρα ή πέτρες σε άλλους, σημαίνει ότι με ύπουλα μέσα θα κοιτάξετε να βλάψετε άλλα άτομα. Αν δείτε ότι μια πέτρα που κρατούσατε στα χέρια σας ξέφυγε, αυτό σημαίνει πως θα φερθείτε λογικά γιατί θα σας φύγουν από πάνω σας ευθύνες και στενοχώριες. Αν δείτε πως ρίχνετε πέτρες στο σπίτι σας, σημαίνει πως θα προξενήσετε ζημιά με την συμπεριφορά σας στην οικογένειά σας. Αν δείτε ότι έπεσε πέτρα στη σκεπή του σπιτιού σας και προξένησε ζημιές, αυτό σημαίνει πως θα σας βρουν μεγάλες στενοχώριες.Η διάρκεια κι η αντοχή της πέτρας πάντα εντυπωσίαζε τον άνθρωπο σε σχέση με τους ζωντανούς οργανισμούς, που πάντα υφίστανται αλλαγές και θάνατο. Για το λόγο αυτό η πέτρα συμβολίζει την αντοχή, τη διάρκεια και την επιμονή.

Αλλά μέσα στην πέτρα υπάρχει μια αργή εξέλιξη που μπορεί να δει κάποιος, που ξέρει να παρατηρεί. Στα ηφαίστεια, η πέτρα γεννιέται από τη στερεοποίηση του υγρού, δηλαδή της λάβας. Αυτό που στον συμβολισμό ισοδυναμεί με τη σταθεροποίηση και την αντοχή των συναισθημάτων. Επίσης μπορεί να πέφτει από τον ουρανό (μετεωρίτης), που μετατρέπεται σε κάτι ιερό, όπως στη Καάμπα της Μέκκα. Και με τον καιρό, η πέτρα διαλύεται και μετατρέπεται σε χώμα και μικρές πέτρες, γεγονός που συμβολίζει το διαμελισμό, τη δυσαρέσκεια, την ασθένεια, την ήττα και τον θάνατο.

Αυτή η σταθερότητα κι η διάρκεια της πέτρας σε σχέση με την δική μας φύση και άποψη για τη ζωή, μετατρέπει την πέτρα σε μια σταθερή βάση για το χτίσιμο και ένα καταπληκτικό υλικό για την κατασκευή, γεγονός που έχει πνευματικές διαστάσεις. Αν όμως τη συναντάμε στο δρόμο μας μετατρέπεται σε ένα εμπόδιο, που μπορεί να γίνει ανυπέρβατο.

Στα όνειρα, όλοι αυτοί οι συμβολισμοί έχουν την εφαρμογή τους και ειδικότερα εκείνοι με αρνητικό χαρακτήρα, ή με αντίθετη έννοια των θετικών στοιχείων, όπως είναι η ισχυρογνωμοσύνη κι η ξεροκεφαλιά, που είναι το αρνητικό της αντοχής και της επιμονής.

Επομένως, η πέτρα μπορεί να αντιπροσωπεύει προβλήματα κι εμπόδια των οποίων η σημασία είναι ανάλογη με το μέγεθός της. Αν βλέπουμε μια μακριά πέτρα μας προειδοποιεί σχετικά με την εσωτερική αντοχή και στειρότητα, που θα αλλάξει αργότερα, αν η βροχή κάνει την εμφάνισή της.

Εναλλακτικά, αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε μια πέτρα συμβολίζει τη δύναμη, την ενότητα και τα άκαμπτα πιστεύω μας. Προσέξτε το σχήμα, την υφή και το χρώμα της πέτρα για περισσότερη ερμηνεία. Αν οι πέτρες είναι σκληρές, τότε αντιπροσωπεύουν την αναζήτηση μας να αναγνωρίσουμε και να αναπτύξουμε την ταυτότητα μας. Μέρος αυτής της αναζήτησης είναι να συνειδητοποιήσουμε το υποσυνείδητο μας και τις καταπιεσμένες μας σκέψεις. Αν βάλουμε ένα κύκλο από πέτρες γύρω μας σημαίνει ότι κάνουμε ένα κανάλι με μια ανώτερη ενέργεια. Σχεδιάζουμε μια σημαντική απόφαση. Μερικές πέτρες έχουν μαγικές και ιερές ερμηνείες. Εναλλακτικά, οι πέτρες συνδέονται με ηθική κρίση ή/και ενοχές.

Αν όμως το έδαφος είναι γεμάτο πέτρες, αυτό δείχνει την αντίστασή μας στην αλλαγή και αν αποφασίσουμε να περπατήσουμε πάνω σε αυτές, είναι ένα δείγμα ότι η αλλαγή αυτή θα μας είναι δύσκολη και επίπονη.

Αν δούμε χτυπημένη πέτρα προμηνύει αρρώστια ή οικογενειακή διάσπαση, και αν είναι διαλυμένη ή σπασμένη προμηνύει το θάνατο σε κάτι ή κάποιον, που μπορεί να χωρίσει την οικογένεια, τα επαγγελματικά ή την ίδια μας την προσωπικότητα.

Αν βλέπουμε ότι κουβαλάμε ένα σάκο με πέτρες αναφέρεται στην εσωτερική μας δύναμη και τη γενναιότητα μας, που πρέπει να επιδείξουμε και να αποκαλύψουμε στους άλλους.

Αν δούμε ότι πετάμε πέτρες σημαίνει ότι έχουμε την τάση να κοιτάμε τα ελαττώματα και τα προβλήματα των άλλων, χωρίς να κοιτάμε τα δικά μας πρώτα.

Αν ονειρευόμαστε ότι πετρώνουμε σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε αποτελμάτωση. Δεν κάνουμε τα πράγματα, που πραγματικά θέλουμε να κάνουμε. Νιώθουμε ότι δεν υπάρχει διέξοδος σε μια σχέση ή μια κατάσταση. Αν όμως κάποιος άλλος πετρώνει, τότε αντιπροσωπεύει την μακροζωία και την μονιμότητα. Εναλλακτικά, αναφέρεται πως ο χρόνος έχει παραμείνει στάσιμος. Ίσως νιώθουμε ότι έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας.

Αν δούμε ή περπατάμε σε μια πέτρα, που χρησιμεύει για να διασχίσουμε κάτι, σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε ένα βήμα τη φορά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Εναλλακτικά, το όνειρο μας δείχνει τα βήματα, που πρέπει να ακολουθήσουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ακολουθήστε το όνειρο και δείτε, που σας βγάζει για να ολοκληρώσετε την ερμηνεία του.

Αν βλέπουμε μια κοτρόνα συμβολίζει ένα μεγάλο εμπόδιο και πρόβλημα σε κάποιο κομμάτι της ζωής μας.

Προσθήκη νέας απάντησης