Είδα στον ύπνο μου παράλυση. Τι είναι;


Είδα όνειρο ότι ξαφνικά παράλυσε το χέρι μου. Τι σημαίνει αυτό;

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Το να μην μπορούμε να μιλήσουμε, να περπατήσουμε, ή να κάνουμε την παραμικρή κίνηση στα όνειρα, είναι κάτι, που μόνο αυτός, που το έχει περάσει μπορεί να καταλάβει την αγωνία και τον φόβο, που έχει νοιώσει.

Αυτό το όνειρο σχεδόν πάντα αποκαλύπτει ότι στη ζωή μας βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη αναποφασιστικότητα ή ανικανότητα να λύσουμε μια διαφωνία ή ένα σημαντικό πρόβλημα. Ίσως να αναφέρεται και σε μια δυσκολία της ζωής μας, που νομίζαμε ότι θα προσπερνούσαμε αρκετά εύκολα, αλλά δεν έγινε έτσι.

Στην πρώτη περίπτωση, ενώ η κατάσταση δεν λύνεται ή παραιτούμαστε από τις συνέπειές της, όποιες κι αν είναι αυτές, το όνειρο μπορεί να επαναλαμβάνεται συνέχεια. Στην δεύτερη περίπτωση, επίσης μας προειδοποιεί ότι πρέπει να παραδεχτούμε την ήττα μας και να κάνουμε αυτήν τον πόνο μας μια χρήσιμη εμπειρία και να περιμένουμε μια νέα ευκαιρία για να βγούμε μπροστά.

Αν ονειρευόμαστε ότι έχουμε παραλύσει αντανακλά την παρούσα κατάσταση του σώματός μας ενώ κοιμόμαστε. Κατά τη φάση REM ύπνου, το σώμα μας είναι πραγματικά ακίνητο και παράλυτο. Οι άνθρωποι αναφέρουν ότι δεν μπορούν να τρέξουν ή να χτυπήσουν, όσο δυνατά κι αν προσπαθούν.

Συμβολικά, αν βλέπουμε ότι έχουμε παραλύσει σημαίνει ότι νοιώθουμε αβοήθητοι ή πολύ κάτω σε μερικές περιπτώσεις ή γεγονότα στη ζωή μας. Μπορεί να νοιώθουμε ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση ή να αλλάξουμε κάτι. Εναλλακτικά, το όνειρο υποδηλώνει ότι νοιώθουμε συναισθηματικά παράλυτοι. Έχουμε δυσκολία να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας.Προσθήκη νέας απάντησης