Είδα στον ύπνο μου λωτό. Τι είναι;


Είδα όνειρο πως έτρωγα λωτούς. Τι σημαίνει αυτό;

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Από τη μακρινή ακόμα αρχαιότητα ο λωτός ήταν το λουλούδι-σύμβολο για Κινέζους, Ινδούς, Αιγυπτίους, Ιάπωνες και Ινδοευρωπαίους , εμφανιζόμενο σαν έμβλημα πολλών θεοτήτων. Το άνθος του λωτού που βγαίνει από τον ομφαλό του Βίσνου, συμβολίζει το σύμπαν που εξελίσσεται πέρα από το κέντρο του.

Αλλά η καλύτερη περιγραφή της συμβολικής έννοιας του λωτού ανήκει στον Tcheu Tuen-Yi: Εκτός από την αγνότητα, που πηγάζει από την άσπιλη ομορφιά του, που δεν καταφέρνουν να τη θαμπώσουν τα λιμνάζοντα νερά στα οποία φυτρώνει, λόγω της αυστηρότητας του μίσχου του συμβολίζει την σταθερότητα, την αποφασιστικότητα, τη σθεναρότητα. Λόγω της οργιώδους βλάστησης του φυτού του, την ευημερία, λόγω της αφθονίας των καρπών του, την γονιμότητα. Επειδή από τον ίδιο μίσχο βγαίνουν τα μπουμπούκια για νέα λουλούδια, την συζυγική αρμονία, και συμβολίζει επίσης το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, καθώς στο ίδιο φυτό συνυπάρχουν όλες οι φάσεις της μοίρας του, μπουμπούκι, άνθος και καρποί.

Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε ή τρώμε ένα φρούτο του πάθους ή λωτό αντιπροσωπεύει την πνευματική σύνδεση. Είμαστε συντονισμένοι με την πνευματικότητα. Εναλλακτικά, συμβολίζει την γονιμότητα, την καλή υγεία, τη ζωή και τη μακροζωία.

Αν βλέπουμε ότι πίνουμε ένα χυμό από λωτό δείχνει ζωή και ζωτικότητα.Προσθήκη νέας απάντησης