Είδα στον ύπνο μου λιοντάρι. Τι είναι;


Απαντήσεις

Το λιοντάρι, στο όνειρο, είναι σημάδι ισχυρού χαρακτήρα. Όποιος δει λιοντάρι, σημαίνει ότι θα του δοθεί η ευκαιρία να αναδείξει τα προσόντα του και την αξία του. Οι ερωτευμένοι θα υπερισχύσουν των αντιζήλων τους. Όποιος όμως δει να σκοτώνει λιοντάρι, θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση. Το κλεισμένο λιοντάρι σε κλουβί προαναγγέλει εμπόδια που θα παρουσιαστούν στον αισθηματικό τομέα. Αν δείτε κάποιον να έχει λιοντάρι μέσα σε κλουβί, σημαίνει επιτυχία στο εμπόριο και ηθική δύναμη. Αν δείτε ότι καταφέρατε να υποτάξετε λιοντάρι, είναι προμήνυμα νίκης προς όλες τις κατευθύνσεις. Αν το λιοντάρι σας νίκησε, χρειάζεται προσοχή, γιατί υπάρχει φόβος να υπερισχύσουν οι εχθροί σας. Για μια νέα γυναίκα, το να ονειρευτεί νεαρά λιοντάρια σημαίνει καινούργιους και θαυμάσιους εραστές.

Αν ακούσατε βρυχηθμό λιονταριού στ’ όνειρο σας, σημαίνει αναπάντεχες επιτυχίες. Δέρμα λιονταριού, στο όνειρο, σημαίνει άνοδο και ευτυχία.

Αν ο αετός είναι ο βασιλιάς των πτηνών, το λιοντάρι είναι αυτό των ζώων, και είναι φορτωμένο με όλα τα προτερήματα και ελαττώματα που είναι έμφυτα στο είδος του. Από τη μια πλευρά είναι η ενσάρκωση της δύναμης, της σοφίας και της δικαιοσύνης, της περηφάνιας και της ασφάλειας, ιδιότητες που το μετατρέπουν σε σύμβολο του πατέρα, του κυρίαρχου, του δικαστή, του ηγεμόνα, με δυο λόγια, της επιτυχίας, του υπέρτατου θριάμβου.

Αλλά δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι το λιοντάρι είναι ένα άγριο ζώο και ακριβώς η δύναμή του, η περηφάνια του και η αλαζονεία του μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντίστροφα, και να το μετατρέψουν σε σκληρό και τυραννικό, σε σύμβολο ανεξέλεγκτης λαγνείας και ξέφρενης επιθυμίας για εξουσία και κυριαρχία.

Γι’ αυτό και στην εικονογραφία το λιοντάρι συμβολίζει για το Θεό το Διάβολο, για το Χριστό τον Αντίχριστο. Και επίσης στα όνειρα η συμβολική σημασία του λιονταριού αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στους δυο πόλους: ένα πλάσμα αξιαγάπητο ή ένας τύραννος ανυπόφορος σε όποιον τον φοβάται.

Για τον ίδιο λόγο που τα όνειρα με αετούς είναι συνήθη στην εφηβεία, τα όνειρα με λιοντάρια εμφανίζονται κάπου στα μέσα της ζωής μας, όταν έχουμε φτάσει στο σημείο κανείς να γίνεται πατέρας, καθηγητής, δικαστής, ή διευθυντής στη δουλειά του, τότε συμβολίζει την ανεξέλεγκτη ενέργεια αυτών των στοιχείων που θα οφείλουν να είναι αποδείξεις αργότερα. Η μάχη ενάντια σε λιοντάρι είναι η μεγάλη δοκιμασία της ωρίμανσης, τόσο κόντρα στο εξωτερικό λιοντάρι των δυνάμεών μας, όσο και κόντρα στο εσωτερικό λιοντάρι των πιο εγωιστικών μας ενστίκτων.

Το όνειρο είναι καλό ή κακό, ανάλογα με τα συναισθήματα που το συνοδεύουν, και με τη συμπεριφορά του λιονταριού. Ήδη από την αρχαιότητα ο Αρτεμίδωρος της Εφέσου θεωρούσε ευνοϊκά τα όνειρα όπου κάποιος χαϊδεύει ένα λιοντάρι, ενώ ένα απειλητικό λιοντάρι που επιτίθεται στον κοιμώμενο, το μόνο που μπορεί να προμηνύει είναι μεγάλους καβγάδες, αλλά όλους για προσωπικούς λόγους. Και παρ’ όλο που έχουν περάσει τόσοι αιώνες, αυτή η ερμηνεία εξακολουθεί να ισχύει.

Οι πιο σύγχρονες ερμηνείες είναι οι ακόλουθες: όταν ονειρευτεί κανείς μια οικογένεια λιονταριών είναι σημάδι ευτυχίας και ενότητας οικογενειακής, στην οποία οικογένεια καθένα από τα μέλη της αναγνωρίζει ποια είναι η θέση του και ανάλογα φέρεται. Όταν ονειρευτούμε ένα λιοντάρι, αυτό συμβολίζει ένα δυνατό φύλακα ή ένα φοβερό εχθρό, αναλόγως με το ποια είναι η δράση του απέναντι σε μας. Όταν κυριαρχούμε, εξημερώνουμε ή νικάμε ένα λιοντάρι, αυτό είναι σημάδι για την υπεροχή αυτού που ονειρεύεται απέναντι στους αντιπάλους του, και σημαίνει ότι θα κατακτήσει τη θέση που επιθυμεί.

Εναλλακτικά, αν ονειρευόμαστε ένα λιοντάρι συμβολίζει μεγάλη δύναμη, επιθετικότητα κι εξουσία. Θα ξεπεράσουμε τα συναισθήματά μας και/ή τις δυσκολίες. Ως βασιλιάς της ζούγκλας, το λιοντάρι αντιπροσωπεύει την αρχηγία, την αρχοντιά, την περηφάνια και την κυριαρχία. Έχουμε μεγάλη επιρροή στους άλλους. Μπορεί επίσης να πρέπει να ασκήσουμε κάποιους περιορισμούς στη δική μας προσωπική και κοινωνική ζωή.

Αν βλέπουμε ότι μας επιτίθεται ένα λιοντάρι σημαίνει ότι έχουμε πολλά εμπόδια να ξεπεράσουμε. Πρέπει να αντισταθούμε στη δύναμη, που μας οδηγεί στην αυτοκαταστροφή.

Προσθήκη νέας απάντησης