Είδα στον ύπνο μου λαβύρινθο. Τι είναι;


Τι σημαίνει αν δεις λαβύρινθο στον ύπνο σου;

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Αν δεις στον ύπνο σου ότι βρίσκεσαι μέσα σε έναν λαβύρινθο και προσπαθείς να βρεις το δρόμο της εξόδους, τότε σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα θα τα κάνεις όλα «σαλάτα»! Μπερδέματα, παρεξηγήσεις και παρανοήσεις θα φέρουν τα άνω κάτω σε σένα και στις σχέσεις σου!

Ο λαβύρινθος είναι μια αρχιτεκτονική κατασκευή χωρίς προφανή σκοπό, με πολύπλοκη δομή και από την οποία, έτσι και βρεθείς στο εσωτερικό της, είναι πολύ δύσκολο να βρεις την έξοδο. Μέσα στο λαβύρινθο μπορούμε να χαθούμε τριγυρίζοντας σε δρόμους που δεν οδηγούν πουθενά, να περιπλανιόμαστε χιλιόμετρα μακριά, και ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα και να μην έχουμε μετακινηθεί πρακτικά από το ίδιο σημείο και χωρίς να μπορούμε να εντοπίσουμε την έξοδο, δίπλα από την οποία έχουμε περάσει πολλές φορές. Στα όνειρα, συμβολίζει το ασυνείδητο, το λάθος και την απομάκρυνση από την πραγματικότητα.

Ο λαβύρινθος είναι η πράξη κατηγορίας ενάντια στην αδυναμία του χαρακτήρα μας, την έλλειψη αποφασιστικότητας και την τάση να δημιουργούμε, σε εμάς τους ίδιους και στους κοντινούς μας, προβλήματα χωρίς λόγο. Οι τοίχοι του λαβύρινθου στο όνειρο είναι γεμάτοι με όλα μας τα «αλλά», «ίσως», «εάν»…

Έτσι καταλήγει προφανές να πούμε ότι ο λαβύρινθος προμηνύει ή αντικατοπτρίζει προβλήματα και δυσκολίες κάθε είδους. Αλλά αν στο όνειρο καταφέρουμε να βγούμε από το λαβύρινθο είναι που έχουμε βρει μια ανέλπιστη λύση που μας επιτρέπει να βγούμε από ένα πρόβλημα πολύ μπερδεμένο. Επίσης, δείχνει το πόσο ικανοί είμαστε να αντιδράμε στο παράλογο.

Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε έναν λαβύρινθο σημαίνει ότι θα μπλεχτούμε σε περίπλοκες καταστάσεις, όπου η ατμόσφαιρα στο σπίτι θα είναι αβάσταχτη.

Αν δούμε ότι βρισκόμαστε σε έναν λαβύρινθο πράσινων αμπελιών και δέντρων προμηνύει μια απρόσμενη στροφή ευτυχίας, εκεί όπου περιμέναμε απόγνωση και απώλεια.

Αν δούμε ότι βρισκόμαστε σε έναν λαβύρινθο κι επικρατεί σκοτάδι και νύχτα προμηνύει προβλήματα κι αρρώστιες.

Μια άλλη εναλλακτική ερμηνεία είναι ότι αν ονειρευόμαστε ότι βρισκόμαστε σε έναν λαβύρινθο σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε με μια κατάσταση σε πιο άμεσο επίπεδο. Κάνουμε την κατάσταση δυσκολότερη από ότι είναι στην πραγματικότητα. Εναλλακτικά, ο λαβύρινθος συμβολίζει τις στροφές της ζωής. Αντιπροσωπεύει τη σύγχυση, τα στραβοπατήματα, την αίσθηση ότι είμαστε χαμένοι ή παραπλανημένοι.

Προσθήκη νέας απάντησης