Είδα στον ύπνο μου κήπο. Τι είναι;


Χθες το βράδυ, είδα όνειρο πως περιποιούμουνα το κήπο του σπιτιού μου. Με τη διαφορά ότι αυτός ο κήπος ήταν μεγάλος σαν αυτούς που έχουν τα κάστρα. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Αν δεις στο όνειρο σου πως είσαι μέσα σε ανθισμένο κήπο, θα έχεις κάποια επιτυχία. Αν δεις πως καλλιεργείς εσύ τον κήπο, θα κερδίσεις χρήματα, αν όμως ο κήπος είναι ακαλλιέργητος πρόσεχε στη δουλειά σου γιατί θα έχεις ατυχίες.

Ο κήπος είναι ένα σύμβολο τακτοποιημένης φύσης, καθυποταγμένης και δαμασμένης από τον άνθρωπο, η οποία ξεχωρίζει αμέσως και ξεκάθαρα από την άγρια φύση, είναι σύμβολο του στοχασμού και του διαλογισμού, όπως αυτοί αντιτίθενται στον αυθορμητισμό, είναι η κυριαρχία του συνειδητού στο υποσυνείδητο.

Οι κήποι των ονείρων μας φαίνονται να περικλείονται από έναν τοίχο, ένα φράκτη, ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, ή ίσως ούτε καν είναι περιφραγμένοι, αλλά όπως και να’ χει το πράγμα πάντα δίνουν την αίσθηση ότι κάτι είναι κρυμμένο, οικείο και προσωπικό, και αποπνέει γαλήνη και ηρεμία. Στο εσωτερικό του ποτέ δεν μας απειλεί κανένας κίνδυνος , καθώς αυτός ο κήπος είναι η εικόνα του εσωτερικού μας κόσμου.

Το μέγεθος αυτού του κήπου, ο πλούτος και η ομορφιά της βλάστησής του, η διακόσμηση και η κατανομή του, που αυτά είναι αυτά που εμείς φτιάξαμε σε αυτόν, όλα τους είναι λεπτομέρειες που θα μας βοηθήσουν να ερμηνεύσουμε το όνειρο. Αν το σύνολο είναι αρμονικό, έτσι είναι και ο εσωτερικός μας κόσμος , αν δεν συμπίπτει με την τάξη και την ομορφιά που θα όφειλε, είναι που μέσα μας το υποσυνείδητο κυριαρχεί πάνω στο συνειδητό: αν είναι άγονος και ακαλλιέργητος, έτσι είναι και η προσωπικότητά μας, και έτσι συνεχίζουμε για όλα τα σημεία, αλλά πάντα συγκριτικά με την ιδέα που έχουμε για εμάς τους ίδιους.

Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε έναν κήπο με λαχανικά ή φρούτα σημαίνει ότι η σκληρή μας εργασία και η επιμέλειά μας θα αποφέρουν καρπούς στο τέλος. Επίσης συμβολίζει τη σταθερότητα και την εσωτερική μας ανάπτυξη.

Αν δούμε έναν κήπο με λουλούδια αντιπροσωπεύει την ηρεμία, την άνεση, την αγάπη και την οικογενειακή ευτυχία Έχουμε ανάγκη από φροντίδα.

Αν βλέπουμε ότι βρισκόμαστε σε έναν κήπο με τριαντάφυλλα δείχνει ότι νοιώθουμε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι σχετικά με κάποια κατάσταση.

Τέλος, υπάρχει κι άλλη συμβολική σημασία του κήπου, περισσότερο πεζή αν θέλετε, αλλά εξίσου συχνή, και είναι η παρομοίωση του κήπου με τη γυναίκα, και ειδικότερα με τα γεννητικά της όργανα, κι αυτό είναι κάτι που υπάρχει ακόμα και σε παροιμίες του λαού μας.

Προσθήκη νέας απάντησης