Είδα στον ύπνο μου γίγαντα. Τι είναι;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Με βάση τους μύθους ο συμβολισμός του γίγαντα αφορά την ύπαρξη ενός τεράστιου όντος του οποίου η θυσία επηρέασε την δημιουργία, για τον λόγο αυτό ο γίγαντας των ονείρων μας μπορεί να είναι μια εικόνα του «δυνάστη πατέρα» ή της «καταδυναστευτικής μάνας» των παιδικών μας χρόνων. Αντιπροσωπεύει εκείνα που πρέπει να πολεμήσουμε για να απελευθερωθούμε και να αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας.

Ότι κι αν είναι το πιο σημαντικό του μύθου για τους γίγαντες είναι ότι αναφέρεται σε όντα πελώρια που μπορούν να νικηθούν μόνο από την ένωση του ανθρώπου με έναν θεό. Σε αυτήν την διαμάχη των γιγάντων ενάντια στις αντιδραστικές τάσεις που πηγάζουν από το εσωτερικό της προσωπικότητάς μας δεν είναι αρκετές οι δυνάμεις μας αλλά χρειαζόμαστε και την βοήθεια ενός ανώτατου όντος προκειμένου να φτάσουμε την πνευματικότητα.

Μία περίπτωση πολύ διαφορετική είναι όταν βλέπουμε κάποιον να μετατρέπεται σε γίγαντα, κάποιον που αγαπάμε όπου σε αυτήν την περίπτωση αποκαλύπτει το πόσο γιγάντια φαίνεται η μορφή του μπροστά στα μάτια μας.

Αν ονειρευτούμε ότι βλέπουμε έναν γίγαντα σημαίνει μεγάλη μάχη ανάμεσα σε εμάς και τους αντιπάλους μας. Αυτό μπορεί να αποδειχτεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για εμάς να ξεπεράσουμε. Εναλλακτικά, ο γίγαντας μπορεί να συμβολίζει ένα θέμα ή συναίσθημα, που μας κυριεύει.

Αν δούμε ότι εμείς έχουμε μετατραπεί σε γίγαντα σημαίνει ότι έχουμε συναισθήματα κατωτερότητας.Προσθήκη νέας απάντησης