Είδα στον ύπνο μου γάμο. Τι είναι;


Είδα όνειρο πως παραβρισκόμουνα στο γάμο ενός φίλου. Τι σημαίνει αυτό;

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Ο γάμος είναι κακός οιωνός. Αν δεις ότι κάνεις γάμο κρυφά, σημαίνει πως αποτυχίες και προβλήματα θα σου προκύψουν. Αν δεις πως δεν συμφωνούν οι γονείς σου για τον γάμο σου, σημαίνει πως θα υπάρξουν παρεξηγήσεις μέσα στην οικογένεια. Αν δεις ότι στο γάμο σου φοράνε μαύρα ρούχα, τότε σε περιμένει κάποια στενοχώρια. Αν όμως δεις ότι ο σύντροφό σου παντρεύεται άλλη, σημαίνει πως δεν πρέπει να ανησυχείς διότι σου είναι πιστός.

Αν είδες γάμο με μουσικά όργανα, είναι όνειρο κακό που προμηνύει θάνατο -δικό σου ή κάποιου συγγενή σου. Αν είσαι άγαμος και είδες γάμο χωρίς παπά και μουσικά όργανα σημαίνει άτι θα έχεις τιμές και θ' ακούσεις ευχάριστες ειδήσεις, ενώ αν είσαι έγγαμος περίμενε δυσάρεστα οικογενειακά επεισόδια. Αν είδες ότι βρισκόσουν σε γάμο χωρίς μουσική, σημαίνει ότι θ' ακούσεις κάτι ευχάριστο.Σε όλους μας υπάρχει μια διττή έννοια αρχών, (που εκφράζεται με χίλιους-δυο τρόπους, όπως αρσενικό-θηλυκό, ενεργητικό-παθητικό, συνειδητό-ασυνείδητο, συναίσθημα και λογική, κτλ.) που ενώ οφείλει να κρατάει τις ισορροπίες , να μας κρατάει συγκροτημένους και σταθερούς ώστε να χτίσουμε μια προσωπικότητα ομοιόμορφη και ισορροπημένη, πολλές φορές ωστόσο καταλήγει να μας διχάσει, πράγμα που γεννά εσωτερικές διαμάχες και πολλά άλλα προβλήματα στον εσωτερικό μας κόσμο, που ανακλώνται και στην συμπεριφορά μας φυσικά, η οποία καταλήγει να φαίνεται ασταθής και ανισόρροπη! Όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει σε ενήλικα είναι κάτι παθολογικό, αλλά στην εφηβεία το μόνο που δείχνει είναι ότι η προσωπικότητα του εν λόγω ατόμου απλώς δεν είναι ακόμη πλήρως διαμορφωμένη.

Ακριβώς όπως στην πραγματική ζωή ο γάμος είναι η ένωση δύο ατόμων τελείως διαφορετικών, έτσι και τα όνειρα χρησιμοποιούν αυτό το σύμβολο του ανδρόγυνου για να παρουσιάσουν αυτή την ένωση αρχών, και αυτό το νόημα είναι που έχουν συνήθως τα όνειρα γάμου, ειδικά αν είναι κατά τη διάρκεια της εφηβείας, στην οποία αντανακλάται η στερέωση της προσωπικότητας μέσα από τη συνένωση , ώστε να φτάσει κανείς στην εσωτερική ισορροπία.

Πολλές φορές αν ονειρευτούμε γάμο, είναι στην κυριολεξία η ανάκλαση της επιθυμίας μας να παντρευτούμε, αλλά καθώς ο κόσμος των ονείρων δεν έχει νομικές τυπικότητες, ακόμη και κάποιος παντρεμένος μπορεί να ονειρευτεί ότι παντρεύεται (κάποιον-α άλλο-η), όπου αυτό θα δείχνει κάποια προτίμηση ή επιθυμία της στιγμής (και καμιά φορά ολοκληρωτική επιθυμία) για αυτόν τον άλλο(ή την άλλη) που βλέπουμε να γίνεται σύζυγός μας στο όνειρο!

Μια άλλη ερμηνεία είναι, ότι αν ονειρευτούμε ότι βλέπουμε έναν γάμο σημαίνει δέσμευση, αρμονία ή κάποια μεταβατική περίοδο. Περνάμε κάποια σημαντική φάση στη ζωή μας. Το όνειρο επίσης αντανακλά την ένωση ξεχωριστών ή αντίθετων πλευρών του εαυτού μας. Ιδιαίτερα, είναι η ένωση των αρσενικών ή θηλυκών πλευρών του εαυτού μας. Λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά του ατόμου, που παντρεύεστε, αφού αυτά είναι, που πρέπει να κοιτάξετε να ενσωματώσετε στον εαυτό σας.

Ιδιαιτέρως πολύπλοκο είναι το όνειρο όπου παντρευόμαστε κάποιον του ιδίου φύλου, αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, συμβολίζει το ναρκισσισμό του ατόμου που είδε το όνειρο.

Επίσης, ο γάμος συμβολίζει, από κάποιο σημείο και έπειτα, μια απώλεια ελευθερίας, και γι’ αυτό σε κάποιες περιπτώσεις ο γάμος θα μπορούσε να είναι μια μορφή ειδοποίησης για κάποια επερχόμενα προβλήματα ή συμφορές που έρχονται!

Αν βλέπουμε ότι μας κάνουν πρόταση γάμου σημαίνει ότι μια κατάσταση θα λάβει χειρότερη τροπή.

Αν ονειρευόμαστε ότι παντρευόμαστε κάποιον συγγενή μας προμηνύει καυγάδες και διαμάχες, καθώς και προβλήματα ή απώλειες.

Αν δούμε ότι παντρευόμαστε τον/ην πρώην μας σημαίνει ότι έχουμε δεχθεί πλευρές αυτής της σχέσης κι ότι έχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος. Εναλλακτικά σημαίνει ότι μια παρούσα σχέση μας έχει κοινά με την προηγούμενη σχέση μας με τον/ην πρώην. Παρόλα αυτά δε θα κάνουμε τόσα πολλά λάθη.

Αν ονειρευτούμε ότι βλέπουμε έναν κανονισμένο γάμο σημαίνει ότι νοιώθουμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι, που δε θέλουμε. Αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε φωνή ή κάποια επιλογή στην κατάσταση. Λάβετε υπόψη πως μια πραγματική κατάσταση σας κάνει να νοιώθετε άπραγος κι άφωνος.

Όπως βλέπετε, είναι ένα όνειρο με πολλές πιθανές εξηγήσεις, αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος που το είδε, εύκολα μπορεί να επιλέξει ποια ερμηνεία αφορά εκείνον προσωπικά.

Προσθήκη νέας απάντησης