Είδα στον ύπνο μου ερπετό. Τι είναι;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Τα ερπετά είναι ζώα πρωτόγονα με κρύο αίμα και με αδηφάγα, που μετακινούνται χρησιμοποιώντας την κοιλιά τους. Αυτή η πρόχειρη περιγραφή, μας δίνει να καταλάβουμε το γενικό συμβολισμό που έχουν αυτά τα ζώα, όταν εμφανίζονται στα όνειρα, παρόλο, που σε μερικές περιπτώσεις όπως τα φίδια και τις χελώνες, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά.

Στην πραγματικότητα, λόγω του πρωτογονισμού, της αδηφαγίας τους και του ότι έρπονται πάνω στην κοιλιά τους, συμβολίζουν ότι πιο πρωτόγονο, άπληστο και αηδιαστικό κρύβουμε μέσα μας: τα βαθιά ένστικτά μας. Και το κρύο αίμα τους, που μεταφράζεται σε μια κρύα κι απωθητική αίσθηση, συμβολίζει την έλλειψη ζεστών και ύψιστων συναισθημάτων.

Για το λόγο αυτό, όταν στα όνειρά μας εμφανίζεται κάποιο ερπετό, αυτό αντιπροσωπεύει την ενστικτώδη ζωή μας κι ότι συμβαίνει σε αυτό έχει εφαρμογή σε αυτή μας τη ζωή.

Έτσι, για παράδειγμα, αν μας κατασπαράζει ένα ερπετό αποκαλύπτει ότι η ενστικτώδης ζωή μας είναι κυρίαρχη κάνοντάς μας έρμαια των πιο σκοτεινών ενστίκτων μας. Αν πολεμάμε και νικάμε το ερπετό, αυτό αποκαλύπτει τη νίκη μας πάνω στην κυριαρχία των σκοτεινών μας ενστίκτων.

Με τον ίδιο τρόπο πρέπει να ερμηνεύσουμε τα όνειρα που έχουνε διάφορα είδη ερπετών.Προσθήκη νέας απάντησης