Είδα στον ύπνο μου έλος. Τι είναι;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Τα όνειρα με βάλτους ανήκουν στα κλασικά όνειρα, που παράγονται από την μοναξιά, την απογοήτευση και την απόγνωση και είναι σαν μια υποσυνείδητη επιθυμία εξαφάνισης, να γυρίσουμε στην αρχική μας μορφή της λάσπης, και να τελειώσουμε μ’ αυτόν τον τρόπο τα προβλήματά μας.

Αλλά τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά μόνο όταν βυθιζόμαστε στον βάλτο. Σε γενικές γραμμές, όταν αυτό δε γίνεται, αφορά την πρόγνωση κινδύνων ή ασθενειών, και η βαρύτητά τους εξαρτάται από την γενική ατμόσφαιρα του ονείρου. Επομένως, όσο πιο βαρύς είναι ο ουρανός, όσο πιο σκούρα είναι τα νερά και όσο πιο μεγάλος ο βάλτος, τόσο χειρότερος είναι ο οιωνός. Αν όμως μακριά διακρίνεται η πράσινη βλάστηση και μια ακτίνα ήλιου, ο οιωνός είναι λιγότερο κακός και δείχνει ότι υπάρχει ελπίδα και οι πιθανότητες να ξεφύγουμε τους κινδύνους είναι πολύ μεγάλες.

Αν ονειρευόμαστε ότι περνάμε ένα βάλτο σημαίνει ότι θα έχουμε κάποια μικρά εμπόδια στα σχέδιά μας.

Άλλη ερμηνεία είναι ότι αν ονειρευτούμε ότι βλέπουμε έναν βάλτο σημαίνει συναισθηματική αστάθεια. Μπορεί να νοιώθουμε ότι πέφτουμε, ανασφαλείς ή αβέβαιοι για το μέλλον ή στον τρόπο, που θα πετύχουμε τους στόχους μας.

Αν βλέπουμε ότι ένας βάλτος αποξεραίνεται σημαίνει ότι νοιώθουμε ανήσυχοι και συναισθηματικά στεγνοί. Εναλλακτικά, νοιώθουμε χαμένοι.

Γι’ αυτό το λόγο αυτό, όταν αυτό το όνειρο συμβαίνει χωρίς να έχει μεσολαβήσει κάποια εξωτερική επιρροή, όπως ένα κινηματογραφικό έργο, ένα βιβλίο κ.λ.π, κι ενώ η ψυχή μας είναι ήρεμη, πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας και για κάποιο χρονικό διάστημα να αποφύγουμε να κάνουμε απροσεξίες και να εκτεθούμε σε άχρηστους κινδύνους.

Εναλλακτικά, αν ονειρευόμαστε έναν βάλτο συμβολίζει τις καταπιεσμένες και σκοτεινές πλευρές του εαυτού μας. Μπορεί να νιώθουμε ανασφαλείς.

Αν βλέπουμε ότι περπατάμε σε μια ελώδη περιοχή προμηνύει ότι θα βρεθούμε σε μια δύσκολη κατάσταση. Μπορεί να βιώσουμε καθυστερήσεις και απογοητεύσεις στον έρωτα. Εναλλακτικά, το να περπατάμε σε μια ελώδη περιοχή δείχνει την επίτευξη της ευημερίας και της ευχαρίστησης με επικίνδυνα και ύπουλα μέσα.

Αν δούμε τον εαυτό μας να βυθίζεται σε έναν βάλτο αναφέρεται στην ανικανότητά μας να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας και να πετύχουμε τους στόχους μας. Είμαστε πραγματικά κολλημένοι!Προσθήκη νέας απάντησης