Είδα στον ύπνο μου ελαιόλαδο. Τι είναι;


Είδα όνειρο ότι είχα γεμίσει τη μπανιέρα με ελαιόλαδο και έκανα μπάνιο. Τι σημαίνει αυτό;

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Είναι καλό όνειρο και προμηνύει ότι στα ερωτικά σας να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε την οικογενειακή ευτυχία. Προσέξτε μόνο αν δείτε να χύνετε το λάδι ενώ άμα το τρώτε θα γνωρίσετε ένα νέο έρωτα, αν εμπορεύεστε λάδι μετριάστε τις επιλογές σας. Άμα πίνετε λάδι προσέχετε την υγεία σας μην αρρωστήσετε ενώ εάν το λάδι είναι καθαρτικό θα αναρρώσετε γρήγορα.

Στα εργασιακά σας δείχνει αφθονία υλικών αγαθών ενώ αν βάζετε λάδι κάποιος θα σας εξασφαλίσει την επιτυχία που θέλετε. Αν βλέπετε ότι τρώτε φαγητό με λάδι, χαρά και αγαλλίαση σας περιμένουν αν, όμως, δείτε λάδι να χύνεται, σας περιμένει στενοχώρια, και αγανακτείτε επειδή κάποιες υποθέσεις σας κα­θυστερούν, πράγμα που δεν είναι άσχετο με την αξιόμεμπτη διαγωγή σας. Αν βλέπετε ότι πίνετε λάδι, αν μεν τούτο είναι μαγειρικό, σίγουρα σας απειλεί σοβαρότατη ασθένεια, και καλό θα είναι να λάβετε τα μέτρα σας και να προστατευτείτε, ώστε να την προλάβετε πριν ακόμη σας προσβά­λει∙ αν όμως το λάδι είναι φάρμακο, είναι βέβαιο ότι κινδυνέψατε, χωρίς να το καταλάβετε, από μεγάλη αρρώστια, η οποία θα μπορούσε ίσως να θέσει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή σας, αλλά σω­θήκατε.

Αν βλέπετε λάδι χυμένο και προσπαθείτε να το μαζέψετε, κέρδη μεγάλα θα συναθροίσετε, αλλά με πολλούς κόπους και μεγάλα βάσανα. Αν δείτε στον ύπνο σας ότι λάδι χύθηκε στα φορέματά σας και τα λέρωσε, μεγάλες ζημιές θα υποστείτε∙ ίσως μείνει και ανεπανόρθωτο στίγμα στην υπό­ληψη σας. Αν δείτε ότι κάποιος άνθρωπος πλη­γωμένος σάς πλησιάζει για βοήθεια και εσείς αλεί­φετε με λάδι τις πληγές του, τον άνθρωπο αυτό θα λάβετε υπό την προστασία σας και θα τον ευερ­γετήσετε, αυτός όμως θα φανεί αχάριστος και θα σας προδώσει με αισχρό τρόπο∙ η ερμηνεία αυτή αφορά κυρίως τα όνειρα που βλέπουμε σε καιρό πολέμου και γενικότερων ταραχών.

Αν δείτε ότι στύβετε ελιές για να βγάλετε λάδι, θα έχετε ειρήνη και ευτυχία στην οικογένειά σας· αν, όμως, ενώ  στύβετε τις ελιές, δε βγάζουν λάδι, ανώφελοι κό­ποι και ελπίδες μάταιές σας αποκοιμίζουν, όταν δε ανανήψετε θα νιώσετε βαθιά απογοήτευση. Αν ονειρευτείτε ότι ρίχνετε λάδι στη φωτιά, κάποιο θαμμένο αίσθημα θα ξυπνήσει μέσα σας και θα ποτίσει με απερίγραπτη πίκρα την καρδιά σας. Αν αλείφετε το κορμί σας με λάδι κοινό ή αρω­ματικό, αυτό είναι σημάδι ματαιοδοξίας και κε­νής επίδειξης ομορφιάς, κάτι που ο κόσμος γύρω σας δεν επιδοκιμάζει. Γενικά, ανέκαθεν θεωρού­σαν ότι η ελιά και το λάδι είναι οιωνοί ειρήνης και ηρεμίας, προπομποί μιας ζωής μακριά από πο­λέμους και ταραχές.

Αν, λοιπόν, ένας ιδιώτης έβλεπε σχετικό όνειρο μάλλον αδιαφορούσε, γιατί οι αρχαίοι θεωρούσαν ότι τέτοιο όνειρο ήταν φυ­σικό να ενδιαφέρει τους άρχοντες, οι οποίοι απο­φάσιζαν για πόλεμο και ειρήνη· αν λάδι όμως και ελιά εμφανίζονταν στον ύπνο αρχόντων, διοικητών στρατευμάτων και μεγάλων πολιτικών, το όνειρο είχε σημασία ιδιαίτερη, και δινόταν επίσημη εξή­γηση από τους μάντεις.Προσθήκη νέας απάντησης