Είδα στον ύπνο μου δωμάτιο. Τι είναι;


Είδα όνειρο πως το υπνοδωμάτιο μου δεν είχε παράθυρο και ένιωθα φόβο, εγκλωβισμένος. Τι σημαίνει αυτό;

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Αν το δωμάτιο είναι καθαρό και τακτοποιημένο θα έχεις πρόοδο και επιτυχία. Αν όμως το δωμάτιο είναι βρώμικο και ακατάστατο, θα έχεις στενοχώριες.

Όταν ονειρευόμαστε ένα δωμάτιο αυτό που είναι σημαντικό είναι η ατμόσφαιρα που αποπνέει, επομένως εάν είναι ευχάριστο και καλόδεχτο συμβολίζει τη φιλοδοξία και το επιθυμητό, την ευημερία και την ηρεμία, και εάν το δωμάτιο είναι ένας κοιτώνας, συμβολίζει την καλή οικογενειακή κατανόηση και το ζευγάρι

Αλλά εάν το περιβάλλον είναι δυσάρεστο και καταπιεστικό συμβολίζει τους φόβους και τις απογοητεύσεις ενός ανεπιτυχούς παρελθόντος, πολλές φορές απεικονίζει τα άγχη και τις δυστυχίες. Εάν επιπλέον εμφανίζεται υγρασία ή διαρροή, αυτό οφείλεται στην έλλειψη φροντίδας ή στην παρουσία ανεξέλεγκτων συναισθημάτων μέσα στο πατρικό σπίτι, κάτι το οποίο δείχνει το φόβο ότι μπορεί να γίνουμε δυστυχής στο μέλλον.

Ένα δωμάτιο που δεν έχει πόρτες και παράθυρα είναι ένα σύμβολο έλλειψης επικοινωνίας και θέλησης καθώς και φόβου. Είναι αδιάφορο εάν κατά την διάρκεια του ονείρου ανοίγουν πόρτες και παράθυρα ή εξαφανίζονται οι τοίχοι και αισθανόμαστε ελεύθεροι και ευτυχισμένοι. Σε αυτήν την περίπτωση αναφέρεται σε μία μακρινή υπόσχεση στην επιθυμία μας να απελευθερωθούμε από φόβους και αναστολές, αλλά αυτή η επιθυμία θα πραγματοποιηθεί όταν θα έχουμε πραγματική δύναμη θέλησης.

Εναλλακτικά, αν ονειρευόμαστε ότι βρισκόμαστε σε ένα δωμάτιο αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη πλευρά του εαυτού μας ή μια σχετική σχέση. Τα όνειρα που αφορούν διάφορα δωμάτια συσχετίζονται με κρυφές πλευρές του συνειδητού μας και της προσωπικότητας μας. Αν το δωμάτιο είναι ζεστό ή άνετο τότε δείχνει ικανοποίηση από τη ζωή μας. Αν βλέπουμε ένα σκοτεινό ή μικρό δωμάτιο δείχνει ότι νοιώθουμε παγιδευμένοι ή καταπιεσμένοι από μια κατάσταση.

Αν βλέπουμε ότι βρίσκουμε ή ανακαλύπτουμε ένα νέο δωμάτιο δείχνει ότι αναπτύσσουμε νέες δυνάμεις κι αναλαμβάνουμε νέους ρόλους. Μπορεί να αναπτυσσόμαστε συναισθηματικά. Λάβετε υπόψη τι βρίσκετε στο δωμάτιο, αφού μπορεί να δείχνει καταπιεσμένες αναμνήσεις, φόβους ή συναισθήματα απόρριψης. Εναλλακτικά, τέτοια δωμάτια συμβολίζουν απορριπτέες ικανότητες ή δυνατότητες.

Αν δούμε ότι βρισκόμαστε σε ένα άδειο λευκό δωμάτιο δείχνει μια νέα αρχή. Είναι σαν ένα άσπρο τελάρο, όπου θέλουμε να ξεκινήσουμε να ζωγραφίζουμε. Εναλλακτικά, το όνειρο δείχνει ότι προσπαθούμε να απομονώσουμε τον εαυτό μας. Δε θέλουμε επιρροές από έξω.

Αν ονειρευτούμε ένα κίτρινο δωμάτιο σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας. Νοιώθουμε ότι μας διεγείρουν πνευματικά.Αν δείτε στον ύπνο σας το δωμάτιο σας άνετο, ωραία στολισμένο, ανοιχτά παράθυρα να μπαίνει αέρας και φως, αυτό σημαίνει πως μεγάλη ευτυχία σας περιμένει, πρόοδος στις δουλειές σας, πραγματοποίηση των ονείρων σας, και επιτυχία στον έρωτα. Αν είναι αντίθετα το δωμάτιο σας στενό και νοιώθετε στενοχώρια, τότε σημαίνει πως θα συναντήσετε δυσκολίες και εμπόδια.

Προσθήκη νέας απάντησης