Είδα στον ύπνο μου δίχτυα. Τι είναι;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Αν ονειρευτείς πως ρίχνεις δίχτυα στη θάλασσα για να ψαρέψεις και γεμίζει το δίχτυ σου με ψάρια, θα έχεις πολλά κέρδη από τη δουλειά σου. Αν δεις πως περπατώντας μπερδεύεσαι σε δίχτυ, θα πληγωθείς από κάποιο άτομο που εσύ το θεωρείς «φίλο». Αν απλά βλέπεις δίχτυ, τότε μέσα στις επόμενες ημέρες θα απογοητευτείς.

Το δίχτυ ήταν ένα όπλο, που χρησίμευε στην ακινητοποίηση του αντιπάλου, αφήνοντας τον ακίνητο, το οποίο είναι μια υπερβολική μορφή περιτυλίγματος. Σήμερα, χρησιμεύει στο ψάρεμα ή στο να πιάνουμε πουλιά κι αν ανατρέξουμε στα αντίστοιχα όνειρα με πουλιά και ψάρια, θα καταλάβουμε ότι το όνειρο μπορεί να αναφέρεται σε ένα ψυχολογικό σύμπλεγμα ή ένα βαθιά ριζωμένο βίτσιο, που δυσκολεύει και κυριεύει τη κανονική εσωτερική ζωή κι επομένως όλη την προσωπικότητα. Επίσης, μπορεί να δείχνει την ύπαρξη μυστικών αναταραχών, επιθυμίες για να «πιάσουμε» το Θείο, ή τουλάχιστον τη πνευματική Του δύναμη.

Ανάμεσα σε αυτές τις ερμηνείες, που είναι πάντα παρούσες στα όνειρα με δίκτυ, ας δούμε μερικές παραλλαγές, που μπορεί να εμφανιστούν:

Αν είμαστε παγιδευμένοι σε ένα δίκτυ σημαίνει ότι νοιώθουμε φυλακισμένοι και ανίσχυροι σε μια δύσκολη κατάσταση, ή σε ένα συναίσθημα ή ένα βίτσιο ή μια συνήθεια, από το οποίο θέλουμε να ξεφύγουμε, αν προσπαθούμε να ξεφύγουμε από το δίχτυ ή ότι έχουμε παραιτηθεί σε αυτό, αν δεν το κάνουμε.

Παρόμοιο είναι αν βλέπουμε ότι ψαρεύουμε με δίχτυ, όπου σε αυτήν την περίπτωση προσπαθούμε να κρατήσουμε τις αναμνήσεις και τα συναισθήματα, που σαν τα ψάρια, αν καταφέρουμε να τα κρατήσουμε θα τις έχουμε, ενώ αν βγουν πεθαμένα, τότε σημαίνει ότι οι αναμνήσεις είναι θλιβερές. Άλλη ερμηνεία του ψαρέματος με δίχτυ διαφέρει στα συναισθήματα, που ξυπνάει και στη συμπεριφορά μας, που σημαίνει ότι επιθυμούμε να εμβαθύνουμε στο Είναι μας, για να καταλάβουμε ποιοι πραγματικά είμαστε και να καλυτερεύσουμε τον εαυτό μας.

Ένα δίχτυ, που μας πέφτει αφήνοντας να φύγει ότι έχουμε πιάσει, δείχνει το φόβο ότι μπορούμε να χάσουμε ότι έχουμε αποκτήσει, συνήθως μια αγάπη. Με τον ίδιο τρόπο αν βλέπουμε ότι φτιάχνουμε ένα δίχτυ είναι η αγωνία να διορθώσουμε ένα λάθος, μια απροσεξία ή μια πράξη, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν κίνδυνο για τη συνέχεια αυτής της αγάπης ή του συναισθήματος.

Και, τέλος, υπάρχουν όνειρα, όπου προσπαθούμε να πιάσουμε πουλιά και η ατμόσφαιρα καθώς και τα συναισθήματα, που ξυπνούν μέσα μας δεν αφήνουν αμφιβολία για τον μυστικισμό, που περιέχουν.

Εναλλακτικά, αν ονειρευόμαστε ότι είμαστε σε ένα δίχτυ, αντιπροσωπεύει την ανάγκη μας να ανήκουμε κάπου και την ανάγκη μας για ασφάλεια. Το όνειρο μπορεί επίσης να μας οδηγεί σε ένα ασφαλές μέρος, όπου θα είμαστε προστατευμένοι.

Προσθήκη νέας απάντησης