Είδα στον ύπνο μου αυτοκτονία. Τι είναι;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Είναι ένα όνειρο αρκετά συχνό που αποκαλύπτει την ανάγκη για ανανέωση ή να καταπιέσουμε ένα μέρος της προσωπικότητάς μας, ή την ύπαρξη μιας σοβαρής απαισιοδοξίας, που μπορεί να μας οδηγήσει στην δυστυχία. Οτιδήποτε κι αν είναι η πιο κατάλληλη ερμηνεία και για τις δύο περιπτώσεις, το όνειρο μας συμβουλεύει να δούμε πρώτα έναν ψυχαναλυτή.

Επίσης είναι πολύ βολικό να θυμηθούμε αν έχουμε ονειρευτεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, την καταστροφή ενός αγαπημένου αντικειμένου, με το οποίο αισθανόμαστε ταυτισμένοι ή για το οποίο τρέφαμε βαθιά συναισθήματα. Αυτό θα αποκάλυπτε ότι, συνειδητά ή ασυνείδητα, η αυτοκτονία περιτριγυρίζει το μυαλό μας.

Αν ονειρευόμαστε ότι αυτοκτονούμε αντιπροσωπεύει την απεγνωσμένη επιθυμία μας να αποδράσουμε από την καθημερινότητα. Μπορεί να τρέφουμε συναισθήματα ενοχής, που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε κι έτσι στρέφουμε την επιθετικότητα προς τον εαυτό μας. Πρέπει να ξεκινήσουμε να προσεγγίζουμε τα προβλήματα από διαφορετική οπτική. Εναλλακτικά, το όνειρο δείχνει ότι λέμε αντίο σε μια πλευρά του εαυτού μας και καλωσορίζουμε μια νέα. Συμβολίζει μια προσωπική μετάλλαξη ή μια νέα φάση στη ζωή μας.

Αν βλέπουμε ότι κάποιος άλλος αυτοκτονεί υπογραμμίζει τις ανησυχίες μας για το άτομο αυτό. Λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά και τις συμπεριφορές αυτού του ατόμου, που προσπαθείτε να σκοτώσετε και υπάρχουν μέσα σας. Ίσως ελπίζουμε να μην μοιάζουμε στο άτομο αυτό και προσπαθούμε να ξεφορτωθούμε χαρακτηριστικά του, που έχουμε κι εμείς.Προσθήκη νέας απάντησης