Είδα στον ύπνο μου αρκούδα. Τι είναι;


Απαντήσεις

Η παρουσία της αρκούδας στα όνειρα συμβολίζει τους φόβους και τις φοβίες που έχουμε στο υποσυνείδητο μας.

Η αρκούδα είναι προστατευτική και επικίνδυνη ταυτόχρονα στα όνειρα και θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση για να αντεπεξέλθετε στις καταστάσεις.

Αν δείτε αρκούδα στον ύπνο σας, σημαίνει πως θα συνάψετε ερωτική σχέση βασανιστική και ψυχοφθόρα.

Αν δείτε πως παλεύετε με αρκούδα, κάποιος εχθρός που ήδη γνωρίζετε θα αποδειχτεί ιδιαίτερα επικίνδυνος.

oneirokritis.org

Αν δεις στον ύπνο σου αρκούδα, πρόσεξε γιατί υπάρχουν εχθροί γύρω σου που δεν τους έχεις ανακαλύψει ακόμα. Αν σκοτώνεις αρκούδα θα εξουδετερώσεις τους εχθρούς σου.Από τα πιό πολυσύνθετα και δύσκολα στην ακριβή τους ερμηνεία σύμβολα. Παραπέμπει στην ωμή και άγρια δύναμη. Μπορεί να συμβολίζει μια αντρική φιγούρα με εξουσία επάνω σας, όπως έναν ιδιαίτερα καταπιεστικό πατέρα. Επίσης όμως, συμβολίζει την μητρότητα και έτσι, αν δείτε ότι σας αγκαλιάζει μια αρκούδα σε σημείο που να δυσκολεύεστε να αναπνεύσετε πιθανόν να είναι ένας συμβολισμός μιας υπερπροστατευτικής μητέρας. Μπορεί επίσης να συμβολίζει την κρυμμένη δύναμη των ενστίκτων, των τάσεων και των παρορμήσεων που προέρχονται από τα βαθύτερα στρώματα του υποσυνείδητου. Τον Μεσαίωνα η αρκούδα συμβόλιζε την απληστία και την σκληρότητα. Ο ψυχολόγος Κάρλ Γιούνγκ θεωρούσε την αρκούδα σαν σύμβολο των ανεξέλεγκτων περιοχών του ασυνείδητου. Οι Ινδιάνοι, αλλά και οι Κινέζοι έχουν δώσει μυθικές διαστάσεις στο σύμβολο της αρκούδας, που γι΄αυτούς είναι συνώνυμο της καλοτυχίας, του κουράγιου και της εσωτερικής δύναμης. Οι Κινέζοι επίσης θεωρούν ότι αν μια γυναίκα ονειρευτεί αρκούδα είναι ένα σημάδι ότι θα αποκτήσει γιούς.”

 

αρκούδαΤα όνειρα με αρκούδες είναι πολύ περισσότερο συχνά από ότι θα ελπίζαμε και, φυσικά, πολύ πιο συχνά από εκείνα με λιοντάρια. Ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αρκούδα αποτελεί το πλέον επικίνδυνο ζώο που βρίσκεται στα δάση μας, και στην παρελθούσα ανάμνηση από όταν οι άνθρωποι μάλωναν με τις αρκούδες στις σπηλιές, ανάμνηση η οποία έχει χαραχτεί στο συλλογικό υποσυνείδητο της ανθρωπότητας.

Ωστόσο, αν ο λέων είναι ένα ζώο αρσενικό, το ανθρώπινο ασυνείδητο καταλογίζει στην αρκούδα θηλυκά χαρακτηριστικά (εξού και τα άρθρα τους) χωρίς αμφιβολία εξαιτίας της μητρικής θαλπωρής της γούνας της, εξαιτίας της ζεστασιάς που βγάζει το γήινο χρώμα της και, πολύ ειδικότερα, όπως έχουμε ήδη πει, επειδή είναι η κάτοικος στα βάθη των σπηλαίων, εκεί δηλαδή που με μια λέξη συγκεντρώνεται το σκοτάδι, και συνεπώς αποτελεί σύμβολο της επικίνδυνης πλευράς του υποσυνειδήτου, της σκληρής και επικίνδυνης πλευράς του ανθρώπου.

Στα όνειρα, εκτός από το να συμβολίζει τις ενστικτώδεις, ανεξέλεγκτες και σκληρές παρορμήσεις των παθών μας, επίσης συμβολίζει και εκείνους τους εχθρούς μας που είναι θρασείς, δυνατοί και σκληροί, που αν τους αφήσουμε να μας φτάσουν, θα μας καταστρέψουν ανελέητα. Και ότι από αυτούς τους ίδιους σχεδόν πάντα καταφέρνουμε να ξεφύγουμε από δικά τους λάθη, και θα τα καταφέρνουμε να γλιτώνουμε προτού μας προκαλέσουν μεγάλο κακό.

Αλλά όταν ονειρευόμαστε την αρκούδα θηλυκή και μητρική, τότε μετατρέπεται σε προσωποποίηση της καθήλωσης μας σε παιδικό στάδιο(όροι ψυχανάλυσης) απέναντι στην εικόνα της μάνας, και το όνειρο αποκαλύπτει την ανάγκη μας, επίσης παιδική, για χάδια, φροντίδα και «κανακέματα».

Προσθήκη νέας απάντησης