Είδα στον ύπνο μου αποσκευές. Τι είναι;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Αν ονειρευτείς πως κουβαλάς αποσκευές θα έχεις βάρος και στενοχώριες, αν κάποιος σε βοηθά να τις μεταφέρεις θα πάρεις βοήθεια από δικό σου άνθρωπο. Αν δεις πως πετάς ή χάνεις τις αποσκευές σου θα απαλλαγείς από βάσανα και λύπες.

Όταν πρέπει να κάνουμε ένα ταξίδι το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να ετοιμάσουμε τις αποσκευές μας, επομένως οι αποσκευές περιέχουν όλα αυτά που θεωρούμε ουσιαστικά, ώστε να μας αποκαλύψουν τα μέρη στα οποία πηγαίνουμε.

Επομένως, τα όνειρα των αποσκευών συσχετίζονται πάντα με ένα ταξίδι, ή μετακόμιση, προβλέπουν μια αλλαγή, μια εξέλιξη για τον ιδιοκτήτη τους, είτε είμαστε εμείς είτε ένα άλλο πρόσωπο.

Αλλά αν οι αποσκευές που ονειρευόμαστε δεν φαίνονται να έχουν τον ιδιοκτήτη τους ή κανένας δεν τις διεκδικεί, είναι ότι, αντί ενός ταξιδιού πρόκειται για την άφιξη κάποιου, που με μια άλλη μορφή, θα προκαλέσει μια αλλαγή ή μια εξέλιξη στη ζωή μας.

Επομένως, οι αποσκευές που ονειρευόμαστε συμβολίζουν κάποια πράγματα που πρέπει να διευθετήσουμε: αγαθά, δυνατότητες, ικανότητες, εξωτερικά και εσωτερικά σημάδια του πλούτου, ένστικτα, έθιμα, προστασία, ζημίες, κ.λπ....

Όταν στο όνειρο μας χάσουμε ή χαθούν οι αποσκευές μας - αυτό συνοδεύεται πάντα από τα συναισθήματα της αβεβαιότητας και της απογοήτευσης - είναι μια ένδειξη της ανικανότητάς μας στο χειρισμό, στη λειτουργία ή στην εξέλιξη κάποιων πραγμάτων που επιθυμούσαμε, είτε από έλλειψη των μέσων ικανοτήτων ή απο οποιοδήποτε από τα πράγματα που συμβολίζει τις αποσκευές.

Αλλες φορές, είναι τόσα πολλά αυτά που προσπαθούμε να βάλουμε μέσα στις αποσκευές μας με αποτέλεσμα να γίνεται ένα βαρύ έρμα που μας εμποδίζει να κινηθούμε και αυτό καθιστά αδύνατο το ταξίδι μας. Το οποίο μας υποδηλώνει ότι ακόμα είμαστε πάρα πολύ δεμένοι στα υλικά πράγματα, στις αγάπες, στις κληρονομικές συνήθειες, στις προκαταλήψεις, για τα οποία η αλλαγή ή η επιθυμητή εξέλιξη είναι απολύτως αδύνατον να έρθει εις πέρας.

Και το γεγονός είναι ότι για να προοδεύσουμε είναι απαραίτητο να ξέρουμε πώς να απαλλαχτούμε από αυτό που πλέον δεν μας εξυπηρετεί , να αφήσουμε πίσω τις ψεύτικες αξίες και τις εμμονές με αποτέλεσμα πως θα φθάσει κάποια στιγμή στην οποία πρέπει να τα εγκαταλείψουμε όλα εάν θέλουμε να είμαστε πραγματικά και πνευματικά ελεύθεροι.

Μια άλλη ερμηνεία είναι ότι όταν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε ή μεταφέρουμε μια αποσκευή συμβολίζει πολλές μας επιθυμίες, ανησυχίες, ευθύνες κι ανάγκες, που κουβαλάμε μαζί μας και μας βαραίνουν. Πρέπει να μειώσουμε τις επιθυμίες και τα προβλήματα και να αποβάλλουμε την πίεση, που έχουμε βάλει στον εαυτό μας. Ίσως να νοιώθουμε ότι μας κρατούν πίσω παρελθόντα συναισθήματα ή ζητήματα. Εναλλακτικά, η αποσκευή συμβολίζει την ταυτότητά μας και την αίσθηση ασφάλειας.

Αν δούμε ότι χάνουμε τις αποσκευές μας αντιπροσωπεύει την απώλεια της ταυτότητάς μας. Λάβετε υπόψη πως νοιώθετε την αποσκευή που χάσατε. Αν είναι μια θετική αντίδραση τότε σημαίνει μια ευκαιρία να ξεκινήσουμε από την αρχή. Αν είναι αρνητική αντίδραση, τότε ότι νοιώθουμε χαμένοι.

Προσθήκη νέας απάντησης