Είδα στον ύπνο μου απώλεια. Τι είναι;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Τα όνειρα με χαμένα αντικείμενα σχετίζονται με την αίσθηση της κτήσης ή με την ανάγκη να απαγκιστρωθούμε από κάτι, να «το χάσουμε από τα μάτια μας». Από εκεί και πέρα η ατμόσφαιρα του ονείρου και για να τα ερμηνεύσουμε, πρώτα πρέπει να αναλύσουμε τι συμβολίζει αυτό που χάσαμε και μετά το συναίσθημα, που ξυπνά αυτή η απώλεια.

Μια άλλη ερμηνεία αν χάνουμε κάτι σημαίνει ότι πραγματικά βάλαμε κάπου αλλού κάτι και δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Μπορεί να είναι σημάδι ότι πρέπει να ξεκαθαρίσετε κι αναδιοργανώσετε τη ζωή σας. Έχετε αφαιρεθεί και κατακυριευτεί από μια συνεχή καθημερινότητα και ρουτίνα.

Όταν η αίσθηση του ονείρου είναι η ανησυχία για το χαμένο αντικείμενο δείχνει την ύπαρξη συναισθημάτων ενοχής, που σχετίζονται με το συμβολισμό του χαμένου αντικείμενου, Αν στο όνειρό μας αντί να στεναχωριόμαστε για την απώλεια του αντικειμένου, επιμένουμε στην αναζήτηση αυτού σημαίνει φιλοδοξία και απληστία, Αν το συναίσθημα είναι εκείνο της απαλλαγής ή της απόρριψης, αυτό που αποκαλύπτει είναι την επιθυμία ή την ανάγκη να απαγκιστρωθούμε από το χαμένο αντικείμενο.

Συμβολικά η απώλεια πραγμάτων στα όνειρα μπορεί να σημαίνει χαμένες ευκαιρίες, παλιές σχέσεις ή ξεχασμένες πλευρές του εαυτού μας. Οι προσωπικοί σας σύνδεσμοι με το πράγμα που χάσατε θα σας οδηγήσει στην συναισθηματική έννοια κι ερμηνεία του ονείρου.

Αν αισθανόμαστε χαμένοι στα όνειρα μας δείχνει ότι κάτι μέσα μας έχει πεθάνει ή μας λείπει, αναφερόμενο στις περισσότερες φορές στην ηθική και πνευματική μας ζωή. Αν όμως δεν υπάρχουν επιτακτικές ηθικές ή πνευματικές ανάγκες στη ζωή μας, αυτό που αποκαλύπτει το όνειρο είναι απόγνωση στον έρωτα ή στα οικονομικά.

Εναλλακτικά σημαίνει ότι έχουμε χάσει κατεύθυνση στη ζωή μας ή ότι έχουμε χάσει τους στόχους μας. Μπορεί να νοιώθουμε ανήσυχοι και ανασφαλείς σχετικά με το μονοπάτι που έχουμε πάρει στη ζωή μας. Εναλλακτικά, μπορεί να προσπαθούμε να προσαρμοστούμε και να συνηθίσουμε μια νέα κατάσταση, όπου οι συνθήκες κι οι κανόνες είναι πολύ ευμετάβλητοι.

Αν βλέπουμε ότι κάποιος άλλος έχει χαθεί, αντιπροσωπεύει άλυτα θέματα ή συναισθήματα σχετικά με το άτομο, που έχουμε χάσει. Λάβετε υπόψη σας ποια χαρακτηριστικά, που φέρει το άτομο αυτό, έχετε χάσει εσείς. Ίσως να χρειάζεται να τα ξαναβρείτε και να τα αναγνωρίσετε και πάλι.Προσθήκη νέας απάντησης