Είδα στον ύπνο μου αμπελώνα. Τι είναι;


Είδα όνειρο ότι καλλιεργούσα έναν μεγάλο αμπελώνα. Τι σημαίνει αυτό;

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Σε όλες τις παραδόσεις, το αμπέλι θεωρείται ιερό και το κρασί, το ποτό των Θεών, που στον Χριστιανισμό μετατρέπεται στο αίμα του Χριστού, στη Θεία Κοινωνία, Κι είναι το κρασί που διεγείρει και αναζητά μια ελαφρότητα, που φαίνεται να νικά τη δύναμη της βαρύτητας, αφού δίνει στην ψυχή και την φαντασία φτερά, επιτρέποντας στον άνθρωπο να συμπεριφέρεται για λίγο σαν Θεός.

Αν ονειρευτούμε ότι βλέπουμε αμπελώνες σημαίνει ότι θα καταφέρουμε να προαχθούμε, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλη χαρά στους άλλους. Είναι σύμβολο αφθονίας, πλούτου, καρπού των κόπων μας και γενικότερα της ευημερίας. Οι κόποι μας θα ανταμειφθούν με τον χρόνο.

Επιπλέον, το κρασί συμβολίζει τον πλούτο και τη γνώση του πολιτισμού, που μπορεί να αποκτηθεί ενώνοντας μια σειρά προϊόντων και συστατικών, που από μόνα τους παράγουν πολιτισμό και γνώση όπως: ένα θερμό και εύκρατο κλίμα, επίλεκτα και γόνιμα αμπέλια, εργασία και συνέπεια στην καλλιέργειά του, ειδικές γνώσεις στη ζύμωσή του και στην ανάπτυξή του και τέλος, ειδικά υλικά για την καλύτερη συντήρηση του. Τέλος, σε όλα αυτά πρέπει να τονίσουμε τον καρπό του, το σταφύλι, σύμβολο γονιμότητας και θυσίας.

Επομένως, με βάση τα παραπάνω το κρασί αποτελεί έναν εξαιρετικό οιωνό, πλούτου, γνώσης κι αφθονίας, που συνοδεύεται όμως από την εργασία και την εξειδίκευση.Προσθήκη νέας απάντησης