Είδα στον ύπνο μου ακρωτηριασμό. Τι είναι;


Είδα όνειρο ότι μου κόβανε το πόδι. Τι σημαίνει αυτό;

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα κριτήρια με τα οποία ερμηνεύονται τα όνειρα με ακρωτηριασμό. Τα περισσότερα προβλέπουν αδικίες, κουτσομπολιά, κινδύνους και δυσαρέσκεια για το άτομο που ακρωτηριάζεται.

Αναμφίβολα, τα όνειρα με ακρωτηριασμό αποκαλύπτουν αλλαγές στην προσωπικότητα ή το φόβο να πραγματοποιήσουμε αυτές τις αλλαγές, με το πιο συχνό να είναι ο φόβος να μη χάσουμε τη σεξουαλικότητά μας, όποιος κι αν είναι αυτός που ακρωτηριάζεται.

Από τη δική μας την πλευρά, και παρά να δεχθούμε αυτή την ερμηνεία, θεωρούμε πολύ εξεζητημένη και πέρα από λογική την υπόθεση κάποιων συγγραφέων, ότι κάθε μικρό μέλος του σώματός μας αντιπροσωπεύει ένα ελάττωμα ή μια ικανότητα (ο δείκτης: την πρακτική εξυπνάδα, ο αντίχειρας: την ικανότητα να αγαπάμε, η αριστερό πόδι: τα κακά μας ένστικτα κ.λ.π) και ότι ο ακρωτηριασμός αυτού του μέλους φέρνει την απώλεια της ικανότητας ή του ελαττώματος, που το μέλος αυτό αντιπροσωπεύει.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι αν το μέλος αυτό του σώματός μας είναι πολύ σημαντικό για εμάς, ο ακρωτηριασμός του σημαίνει μια ψυχική ανικανότητα λειτουργίας της ικανότητας που αντιπροσωπεύει αυτό. Έτσι, αν στο όνειρο, μας βλέπουμε με ακρωτηριασμένα χέρια, σημαίνει ότι η ψυχική και πνευματική μας κατάσταση θα μας αποτρέψει σε αρκετό χρονικό διάστημα να μην ασκήσουμε τα δικαιώματα μας. Με τον ίδιο τρόπο, ο ακρωτηριασμός του ποδιού ισοδυναμεί με ότι μας είναι δύσκολο να ακολουθήσουμε το δρόμο του Θεού.

Αν ονειρευόμαστε ότι μας ακρωτηριάζουν σημαίνει ότι κάποια κατάσταση ή περίσταση διαλύεται στη ζωή μας. Νοιώθουμε αδύναμοι και βιώνουμε μια σημαντική και μεγάλη απώλεια.

Επίσης αν δούμε ότι κάποιος ή κάτι ακρωτηριάζεται σημαίνει ότι θα αμφισβητηθεί η ακεραιότητά μας.Προσθήκη νέας απάντησης