Είδα στον ύπνο μου αεροπλάνο. Τι είναι;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η παρουσία του αεροπλάνου στα όνειρα ερμηνεύεται συνήθως θετικά.

Σημαίνει επιτυχία, ικανοποίηση φιλοδοξιών, φήμη.

Πολλές φορές όμως η εμφάνιση του αεροπλάνου στα όνειρα δεν είναι τόσο γοητευτική.

Αν δείτε αεροπλάνο που η πτήση του δεν φαίνεται ομαλή και ο θόρυβος της μηχανής του είναι ανησυχητικός, θα πέσετε θύμα συκοφαντίας.

Αν το αεροπλάνο συντριβεί, οι ελπίδες σας για κάτι πολύ σοβαρό θα κουρελιαστούν.

Αν είστε επιβάτης και συνταξιδεύετε με άγνωστους, θα έχετε σημαντική επαγγελματική επιτυχία.

Αν συνταξιδεύετε με γνωστούς, τότε η επαγγελματική σας κατάσταση είναι επισφαλής και άνθρωποι του περιβάλλοντος σας σας υπονομεύουν.

Αν το αεροπλάνο το οδηγείτε εσείς και η πτήση είναι επιτυχής, θα υπερισχύσετε των ερωτικών σας αντιζήλων αν δεν είναι, ή, αν δεν κατορθώσετε να το απογειώσετε, τότε ερωτικά θα απογοητευτείτε.

http://oneirokritis.org
 

Το να ονειρευτεί κανείς αεροπλάνο έχει πολλές έννοιες. Αν δεις ότι ταξιδεύεις με αεροπλάνο, σημαίνει πως ότι έχεις σχεδιάσει μέχρι τώρα θα πραγματοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν δεις ότι το αεροπλάνο πέφτει, τότε περίμενε κακά νέα και στεναχώριες. Αν όμως δεις αεροπλάνο να πετάει, σημαίνει πως η καριέρα που ονειρεύεσαι να κάνεις θα έχει μεγάλη άνοδο. Και επίσης αν ονειρευτείς ότι είσαι πιλότος, σημαίνει πως σύντομα σκέφτεσαι να κάνεις μια νέα αρχή στην ζωή σου.Αν δεις πως είσαι πιλότος σε αεροσκάφος, σημαίνει ότι θα έχετε μεγάλη επιτυχία σε κάτι κανούριο που πάτε να ξεκινήσετε.

Αν δεις πως ταξιδεύεις ή ανεβαίνεις σε αεροπλάνο, τα επαγγελματικά σου θα πάνε καλά ή κάποιο σχέδιο που καταστρώνεις θα είναι πετυχημένο.

Αν όμως δεις ότι κατεβαίνεις από αεροπλάνο, περίμενε αποτυχίες στη δουλειά σου και στη ζωή σου ειδικά στον έρωτα.

Αν δεις όνειρο με αεροπλάνο να πέφτει, να προετοιμαστείς ψυχικά γιατί κάτι κακό θα ακούσεις ή θα σου συμβεί.

Αν δεις συντριβή αεροπλάνου, πρόσεξε γιατί σημαίνει ότι κάποια καταστροφή θα πάθεις.

Σε περίπτωση που το αεροπλάνο κάνει βουτιά προς τα κάτω, θα υπάρξουν σύντομα ευχάριστες εμπειρίες με το αντίθετο φύλλο.

Αν τέλος, δεις αεροπλάνο να πετά ψηλά στο γαλανό ουρανό, περίμενε θριάμβους και δόξες. Αν όμως το αεροπλάνο βρίσκεται μέσα σε σύννεφα ή σε βροχή, τότε θα έχεις δυσκολίες στην εργασία σου.

 

αεροπλάνο


 Όλα τα όνειρα όπου εμφανίζονται αεροπλάνα ή άλλα ιπτάμενα μέσα μεταφοράς, έρχονται ιδέες φιλοδοξίας, πνεύματος, ταχύτητας και μέσο μεταφοράς.

Αν βλέπουμε ένα αεροπλάνο αποκαλύπτονται οι επιθυμίες μας για γρήγορη προαγωγή, για ένα καλύτερο κοινωνικό, επαγγελματικό ή πνευματικό επίπεδο. Αν βλέπουμε ότι πετάμε με το αεροπλάνο πρέπει να το συνδυάσουμε με τα όνειρα που παρεμβαίνουν μέσα μαζικής μεταφοράς (βλ. Λεωφορείο και Αυτοκίνητο), όπου σε αυτή την περίπτωση συνοδεύεται από μια μεγάλη φιλοδοξία (υλική, πνευματική) και με τη διαφορά ότι το αεροπλάνο μπορεί να πέσει και να καταστραφεί, όπου σε αυτή την περίπτωση υπονοεί έναν καθαρό φόβο ότι οι προσδοκίες μας είναι ουτοπικές και ότι μας οδηγούν σε αποτυχία και δυσαρέσκεια.

Ο Φρόυντ και οι ακόλουθοί του δίνουν στο αεροπλάνο ένα σεξουαλικό συμβολισμό του αρσενικού. Στην πραγματικότητα, λίγες φορές γίνεται αυτό και αν αυτό συμβεί, φαίνεται όταν πετάμε ένα αεροπλάνο, όπου σημαίνει μια επιτυχία σεξουαλική και επιθυμίες για μια σχέση ερωτική, όταν το αεροπλάνο δεν μπορεί να απογειωθεί.

Αν ονειρευόμαστε ότι ένα αεροπλάνο συντρίβεται σημαίνει ότι έχουμε βάλει υπερβολικά μεγάλους και μη ρεαλιστικούς στόχους και είμαστε στα πρόθυρα να συντριβούμε. Εναλλακτικά, η έλλειψη εμπιστοσύνης, η ηττοπαθής συμπεριφοράς μας και η αμφισβήτηση στους στόχους μας αντιπροσωπεύονται από τη συντριβή του αεροπλάνου. Δεν πιστεύουμε ότι έχουμε την ικανότητα να φτάσουμε τους στόχους μας. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι χάνουμε την εξουσία μας και ότι υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα στο να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.

Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε ένα τζετ να πετάει από πάνω μας προμηνύει άσχημα νέα από κάποιους μακρινούς φίλους ή κάποια ατυχία στη δουλειά.

Αν βλέπουμε ένα μαχητικό αεροπλάνο τύπου στέλθ, αναφέρεται σε έναν κρυμμένο κίνδυνο, που αιωρείται από πάνω μας.

Αν δούμε μια λέξη γραμμένη με καπνό αεροπλάνου αντιπροσωπεύει ένα πνευματικό μήνυμα. Δείχνει μια σύνδεση κι ένωση ανάμεσα στο πνευματικό και στο φυσικό κόσμο μας. Αναζητάμε κάποια επιβεβαίωση.

Προσθήκη νέας απάντησης