Δημήτρης Ήμελλος Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα του έλληνα ηθοποιού Δημήτρη Ήμελλου.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Ο Δημήτρης Ήμελλος γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου του 1967 στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Νομική Σχολή Αθηνών, εντάχθηκε στο Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου και έπειτα στη Δραματική Σχολή του Διομήδη Φωτιάδη, απ’ όπου και αποφοίτησε. Σπούδασε επίσης στην Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης της Μόσχας (ΓΚΙΤΙΣ) στο σκηνοθετικό τμήμα του Λεονίντ Χέιφιτς.

Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις, όπως: Ιφιγένεια στη Χώρα των Ταύρων, Οιδίπους επί Κολωνώ, Ένας Υπέροχος Κερατάς, Πέρσες, Αντιγόνη, Φρεναπάτη, Νοσταλγός, Αγάπης Αγώνας Άγονος, Αυτό που δεν τελειώνει, Μήδεια , Μολιέρος, Όνειρο, Ο Ταρτούφος, Ο Ηλίθιος, Στο Βυθό, Το Ύστατο Σήμερα, Ερωτόκριτος, Αμφιτρύων.

Από το 2001 εως το 2007 υπήρξε μέλος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου υπό τη διεύθυνση του Στάθη Λιβαθινού, με τον οποίο ο ηθοποιός συνεργάζεται στενά. Επίσης δίδαξε στο Εργαστήρι Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής καθώς και στις δραματικές σχολές Ίασμος και Δήλος.

Το 2001 ήταν ο πρώτος νέος ηθοποιός που τιμήθηκε με το βραβείο Χορν για την ερμηνεία του στη Φρεναπάτη του Τ. Κούσνερ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, ενώ το 2005 τιμήθηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού "Αθηνόραμα" με το βραβείο ανδρικής ερμηνείας για την ερμηνεία του στο έργο του Μπουλγκάκοφ "Μολιέρος"

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε το 2007-08 στο σήριαλ του ALPHA "Το 10" σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου.

Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες: "Αλιόσα (1999)" του Θανάσση Σκρούμπελου, "Beautiful people (2001)" του Νίκου Παναγιωτόπουλου, "Παρά λίγο, παρά πόντο, παρά τρίχα (2002)" της Στέλλας Θεοδωράκη, "Delivery (2004)" του Ν. Παναγιωτόπουλου, "Γλυκιά μνήμη (2005)" του Κυριάκου Κατζουράκη, "Bank Bang (2008)" του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, "Απ' τα κόκκαλα βγαλμένα (2011)" του Σωτήρη Γκορίτσα.

Έχει ένα γιο 15 ετών.Προσθήκη νέας απάντησης