Διαταράσσεται η στυτική λειτουργία με τους διαλειπόντες καθετηριασμούς;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η ουροσυλλογή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οργάνωση της ποιότητας ζωής και για αυτό είναι ζήτημα κοινωνικής συμπεριφοράς. Η απουσία των επιπλοκών δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια υγιεινή κοινωνική και επαγγελματική ζωή.

Η επιλογή ενός συνδυασμού προγραμμάτων ουροσυλλογής είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την οργάνωση ενός κομψού και συγκρουσιακού τρόπου ζωής. Το σωστό σύστημα ουροσυλλογής συνεπάγεται την απουσία όλων των γνωστών επιπλοκών της παράλυσης: είναι το τέλος του ιδρώτα, των συμπτωμάτων των ουρολοιμώξεων, των εκρήξεων της autonomic dysreflexia και των διαταραχών της θερμορύθμισης.

Οι συνέπειες των ορθολογικών επιλογών συστημάτων ουροσυλλογής δε φαίνονται αμέσως. Χρειάζονται μήνες, ίσως και χρόνος, για να φανεί η βελτίωση στην ποιότητα ζωής. Η ζωή κάτω από συνθήκες αναπηρίας είναι ήδη βεβαρημένη και, για αυτό, ακόμη και οι ευεργετικές παρεμβάσεις δύσκολα διακρίνονται. Είναι πολλοί οι άνθρωποι με αναπηρίες που φοβούνται πως, εάν μπουν στο πρόγραμμα των διαλειπόντων καθετηριασμών, ενδέχεται να διαταραχθεί η σεξουαλική τους ζωή και η στυτική λειτουργία.

Η στυτική λειτουργία δε διαταράσσεται. Αντιθέτως, βελτιώνεται θεαματικά. Η βελτίωση οφείλεται στη βελτίωση της υγείας, αλλά και στο ότι οι καθετηριασμοί, ως τεχνική, βελτιώνουν την ποιότητα των στύσεων.

Για πολλούς, ο καθετηριασμός θεωρείται ανατριχιαστικός. Όμως, με τους σύγχρονους αυτολιπαινόμενους καθετήρες, οι τριβές μειώνονται κατά 98% κα για αυτό οι καθετηριασμοί είναι απολύτως ασφαλείς και δεν προκαλούν επιπλοκές.Προσθήκη νέας απάντησης