Δανάη Επιθυμιάδη Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας ηθοποιού Δανάη Επιθυμιάδη.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Δανάη Επιθυμιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ηθοποιός. Σπούδασε θεατρολογία στο Λονδίνο. Το 2007 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου φοίτησε στη δραματική σχολή American Academy Of Dramatic Arts από όπου αποφοίτησε το 2011. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της έμεινε δύο χρόνια ακόμα στη ΝΥ ως μέλος του Academy Company 2010 και δουλεύοντας παράλληλα σε άλλες θεατρικές παραγωγές. Το 2011 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Στο θέατρο συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Λάρισας όπου συμμετείχε στις παράστασεις ‘Ο γάμος’ σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου και ‘Εγώ ελπίζω να τη βολέψω’ του Βασίλη Μαυρογεωργίου. Στην Αθήνα, στο διάστημα 2012-13 συμμετείχε στις παραστάσεις ΄Δύο Ευγενείς απ’ τη Βερόνα’ και Ένας άνθρωπος υπό χρεοκοπία’ σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου, Έγκλημα στη γκαλερί’ των Ab Ovo σε σκην. Γιάννη Σαρακατσάνη, ‘Μονον Ωραία’ διασκευή-σκηνοθεσία Κατερίνας Μαυρογεώργη και ‘Φρανκ & Φέρντιναντ’ σε σκηνοθεσία της Ε. Ζαχοπούλου.

Το 2016 έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο ως Βασούλα, στη κωμική σειρά του Alpha "Μην αρχίζεις τη μουρμούρα (2013-2016)", σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου.

 

 Προσθήκη νέας απάντησης