Βαλέρια Χριστοδουλίδου Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας ηθοποιού Βαλέριας Χριστοδουλίδου.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Βαλέρια γεννηθηκε στην Κέρκυρα και είναι ηθοποιός και τραγουδοποιός. Σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (1991-1994). Από το 1996-1999 έκανε εντατικά μαθήματα φωνητικής, και το 2005 παρακολούθησε μαθήματα κιθάρας.

Η Βαλέρια έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό το 2000 μέσα από τον ρόλο της ως Έλλη, την μοιραία γυναίκα που διεκδικούσαν δύο αδέλφια και είχε σχέση και με τους δύο σε βαθμό που να μην ξέρει ποιανού ήταν το παιδί της, στην αισθηματική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη "Να Με Προσέχεις". Επίσης, έχει εμφανιστεί στις σειρές "Πρόβα Νυφικού (1995)" ως Αντιγόνη, "Μυστικά Και Λάθη (2003)", "Η Ζωή Της Άλλης (2009)" ως Έλενα Καλλιφατίδη, κ.α.

Η Βαλέρια το 1993 Κυκλοφόρησε την 1η της δισκογραφική δουλειά σε μουσική, στίχους και ερμηνεία δική της με τίτλο "Βαλέρια" (PolyGram). Τέσσερα χρόνια αργότερα (1997) κυκλοφορεί την 2η δισκογραφική της δουλειά σε μουσική, στίχους και ερμηνεία δική της με τίτλο "Γυμνός Χορός" (ΛΥΡΑ), ενώ το 2005 κυκλοφορεί την 3η δισκογραφική της δουλειά σε μουσική, στίχους και ερμηνεία δική της με τίτλο "Όλα Ένα… Είναι" (ΑΝΩΣΗ).

Στον κινηματογράφο την είδαμε στις ταινίες

  • 1989 «Παραλυσία» σκην. Μαριανός Α. μικρού μήκους Ρόλος : πρωταγωνιστικός.
  • 1993 «Γυναίκες Δηλητήριο» σκην. Ζερβός Ν. μεγάλου μήκους Ρόλος : πρωταγωνιστικός.
  • 1995 «Ελεύθερη Κατάδυση» σκην. Πανουσόπουλος Γ. μεγάλου μήκους Ρόλος : πρωταγωνιστικός. -Για την ερμηνεία της απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Ερμηνείας Υπουργείου Πολιτισμού.
  • 1997 «Ιωάννα σ' Αγαπώ» σκην. Παγουλάτος Π. μεσαίου μήκους Ρόλος : πρωταγωνιστικός. - Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους Δράμας
  • 1998 «Μοναξιά μου Όλα» σκην. Παναγιωτάτος Δ. μεγάλου μήκους Ρόλος : πρωταγωνιστικός.
  • 1999 «Βασίλισσα Μαϊμού» σκην. Χριστοφής Χ. μεγάλου μήκους  Ρόλος : πρωταγωνιστικός.
  • 1999 «Θα σε δω στην Κόλαση Αγάπη μου» σκην. Νικολαΐδης Ν. μεγάλου μήκους Ρόλος : πρωταγωνιστικός.
  • 2002 «Όνειρα Γλυκά» σκην. Παγουλάτος Π. μεγάλου μήκους Ρόλος : πρωταγωνιστικός.

periergos.gr Προσθήκη νέας απάντησης