Αθηνά Μαξίμου Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας ηθοποιού Αθηνάς Μαξίμου.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Αθηνά Μαξίμου γεννήθηκε στις 8 Μαΐου του 1975 στην Θεσσαλονίκη, και είναι ηθοποιός. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας (Κ.Θ.Β.Ε.). Παρακολούθησε για τρία χρόνια μαθήματα φωνητικής και κλασικού τραγουδιού, καθώς και μαθήματα κλασικού και μοντέρνου χορού για έξι χρόνια.

Συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως ο Βασίλης Παπαβασιλείου ("Όπως σας αρέσει" του Σαίξπηρ, "Φίλος όχι αστεία" του Κάρλο Γκολντόνι, "Η Ψευτοϋπηρέτρια" του Μαριβώ), ο Γιάννης Ιορδανίδης ("Dolly"), ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ("Οθέλλος") σε παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Με την παράσταση "Οθέλλος" συμμετείχε στο Ελληνικό Φεστιβάλ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού το καλοκαίρι του 2006.

Για τη συμμετοχή της στην κινηματογραφική κοινωνική ταινία μεγάλου μήκους "Αυτή η νύχτα μένει (2000)" σε σκηνοθεσία Νίκου Παναγιωτόπουλου, κέρδισε το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (2000). Συμμετείχε επίσης στις ταινίες: "Beautiful People" σε σκηνοθεσία του Νίκου Παναγιωτόπουλου (2001), "Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου" σε σκηνοθεσία του Νίκου Παναγιωτόπουλου (2002), "Το μυστικό του Νοέμβρη" σε σκηνοθεσία του Τάκη Παπαγιαννίδη (2003), και "Without" σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Αβρανά. Επίσης, συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ "Το σινεμά γυμνό (2010)", σε σκηνοθεσία Βάσου Γεώργα.

Συμμετείχε επίσης και στις τηλεοπτικές σειρές: "Χορεύοντας στη σιωπή", βασισμένο στο βιβλίο του Γιώργου Πολυράκη, σε σκηνοθεσία του Γ. Κορδέλα και παραγωγή του τηλεοπτικού καναλιού Alpha TV (2002-2003) και "10η Εντολή", αυτοτελή επεισόδια βασισμένα σε πραγματικές ιστορίες, σε παραγωγή του Π. Κοκκινόπουλου για το τηλεοπτικό κανάλι Alpha (2004 - 2005).

Είναι παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Αιµίλιο Χειλάκη έχοντας κουμπάρα τους την Μιρέλλα Παπαοικονόμου.

periergos.grΠροσθήκη νέας απάντησης