Άσλεϊ Τζαντ (Ashley Judd) βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της αμερικανίδας ηθοποιού Άσλεϊ Τζαντ (Ashley Judd).

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

H Ashley Judd (πλήρης όνομα: Ashley Tyler Ciminella) γεννήθηκε στις 19 Απριλίου του 1968 στην Καλιφόρνια και είναι ηθοποιός και ακτιβίστρια. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια επιτυχημένων καλλιτεχνών του θεάματος. Η μητέρα της, η Naomi Judd, και η αδελφή της Wynonna Judd είναι τραγουδίστριες της country μουσικής. Ενώ είναι περισσότερο γνωστή για τη συνεχή καριέρα της που εκτείνεται πάνω από δύο δεκαετίες, έχει γίνει ακόμα πιο γνωστή συμμετέχοντας στις παγκόσμιες ανθρωπιστικές προσπάθειες και τον πολιτικό ακτιβισμό.

Η Judd ξεκίνησε την καριέρα εμφανίζοντας ως Robin Lefler, σε δύο επεισόδια του 1991 του ", "Darmok" και "The Game". Από το 1991 έως το 1994, είχε έναν επαναλαμβανόμενο ρόλο ως Reed, η κόρη του Alex (Swoosie Kurtz), στδραματική σειρά του NBC "Sisters". Έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με έναν μικρό ρόλο στην ταινία "Kuffs" το 1992. Το 1993 κερδίζει το πρώτο της ρόλο ως πρωταγωνίστρια, παίζοντας την Ruby Lee Gissing στην ταινία του Victor Nuñez "Ruby in Paradise". Η Judd, δήλωσε στην San Jose Mercury News, πως "στο δρόμο της προς την οντισιόν, ήταν τόσο νευρική, που σχεδόν κατέστρεψε το αυτοκίνητό της". Αυτό συνέβαινε από το άγχος που είχε αν θα πάρει τελικά το ρόλο, "διότι αισθάνθηκε πως ο ρόλος αυτός θα ορίζε την καριέρα της". "Από τις τρεις πρώτες φράσεις, ήξερα ότι ο ρόλος αυτός γράφτηκε για μένα".

Η Judd είχε ηγετικό ρόλο στις ταινίες Ruby in Paradise (1993), Norma Jean & Marilyn (1996), Kiss the Girls (1997), Double Jeopardy (1999), Where the Heart Is (2000), High Crimes (2002), Dolphin Tale (2011), Divergent (2014), και Dolphin Tale 2 (2014).  [periergos.gr]Προσθήκη νέας απάντησης