Αποστόλης Τότσικας βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα του έλληνα ηθοποιού Αποστόλη Τότσικα.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Ο Αποστόλης Τότσικας γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 1983 στην Αθήνα, και είναι ηθοποιός. Έγινε ίσως περισσότερο γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό από το ρόλο του στη δραματική σειρά του Mega Channel, Μαζί σου, την περίοδο 2006 - 2007.

Είναι γιος του γνωστού ηθοποιού Γιάννη Τότσικα και κατάγεται από τη Νίκαια της Λάρισας. Μετακόμισε με τους γονείς του και τον αδελφό του Θανάση σε μικρή ηλικία στο Βόλο όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια και φοίτησε μέχρι το Λύκειο. Μόλις τέλειωσε το σχολείο επέστρεψε στην Αθήνα όπου και διαμένει. Εκεί φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από όπου και αποφοίτησε το 2003. Με το που αποφοίτησε έκανε την πρώτη του δουλειά ως ηθοποιός το 2003 αφού συμμετείχε στην μεταγλώττιση της ταινίας κινουμένων σχεδίων με τίτλο Ο Αδελφός μου ο Αρκούδος με το ρόλο του Κενάι.

Συνέχισε με κινηματογράφο κι έτσι το 2004 έπαιξε σε 2 ταινίες: Το τέλος του χρόνου σε σκηνοθεσία του αδελφού του, Θανάση Τότσικα και στην ταινία Νύφες, σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη, όπου και ενσάρκωσε το Νικόλα. Όσον αφορά την τηλεόραση εκείνη τη χρονιά, έπαιξε στο επεισόδιο της 10ης εντολής Το όρος του Κρόνου, στη συνέχεια στη σατιρική εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου 10 Μικροί Μήτσοι και στα Παιδιά της Νιόβης. Στο θέατρο συμμετείχε στον Ιππόλυτο του Ευριπίδη στην Επίδαυρο στο χορό όπως και στον Ήχο του όπλου.

διάβασε περισσότεραΠροσθήκη νέας απάντησης