Από τι αποτελείται και πως λειτουργεί ένα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης αποτελούνται από μια ειδική θερμομονωτική πλάκα, ίσου μεγέθους με το εμβαδόν της πρόσοψής τους. Το υλικό κατασκευής της πλάκας είναι το πολυϊμίδιο άνθρακα γραφίτη, ένας πρακτικά άκαυστος θερμοσυσσωρευτής ο οποίος διαρρέεται από μια συστοιχία ηλεκτρικών αντιστάσεων που δεν πυρακτώνονται. Όπως κάθε σώμα που θερμαίνεται εκπέμπει υπέρυθρη ακτινοβολία, έτσι και το πολυϊμίδιο άνθρακα γραφίτη όταν θερμαίνεται συσσωρεύει ένα μέρος της θερμότητας και ένα άλλο το εκπέμπει ως Υπέρυθρη Θερμότητα.

Το βασικό πλεονέκτημα του πολυϊμιδίου άνθρακα γραφίτη είναι πως εκτός του ότι φέρει κατά πολύ ανώτερες θερμικές ιδιότητες από οποιοδήποτε συμβατικό θερμαντικό σώμα, συνεχίζει την εκπομπή ήπιας θερμότητας ακόμη κι όταν το πάνελ σβήσει. Το κέρδος στην κατανάλωση είναι φυσικά άμεσο, ειδικά αν τα πάνελ συνδυαστούν με θερμοστάτες (διαβάστε περισσότερα στο σχετικό θέμα, στην ενότητα “Εγκατάσταση Πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης”)

Τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης εκπέμπουν τη θερμότητα με 45 μοίρες άνοιγμα προς τα αριστερά και τα δεξιά από τα άκρα της πρόσοψής τους, με ωφέλιμη ακτίνα θέρμανσης τα 3 μέτρα.

e-tzaki.grΠροσθήκη νέας απάντησης