Αντρέας Τσέλεπος Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα του κύπριου ηθοποιού Αντρέα Τσέλεπου.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Ο Αντρέας Τσέλεπος γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1980 στην Πάφο της Κύπρου, και είναι ηθοποιός.

Το πρώτο του πτυχίο ήταν υποκριτικής στο Hofstra University. Η χρονική συγκυρία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 τον βοήθησε στο να εκφωνεί κείμενα στο Discovery Channel, κάτι το οποίο τον έμπασε στα πράγματα.

Το 2005 μπήκε στο master σκηνοθεσίας θεάτρου του Actor Studio στη Νέα Υόρκη, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει μεγάλα ονόματα του χώρου. Μετά από αυτό πήγε πίσω στο Hofstra University, όπου δίδασκε υποκριτική και ιστορία του θεάτρου και έπαιζε σε παραστάσεις.

Είναι ο ιδρυτής και διευθυντής της Midas Touch Productions, που εδρεύει στη Κύπρος, με γραφεία στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με την «Old Vic» και περιήγηση στα αμφιθέατρα της Κύπρος κάθε καλοκαίρι. Είναι μέλος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Υόρκης, όπου εργάζεται ως ηθοποιός και διευθυντής.

Το 2008, έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Hofstra, Τμήμα Θεάτρου και Χορού, όπου δίδασκε όπου δίδασκε υποκριτική και ιστορία του θεάτρου και έπαιζε σε παραστάσεις μέχρι το 2010.

Το 2010 επέστρεψε στην πατρίδα του την Κύπρο, όπου έγινε δεκτός ως ηθοποιός στο Εθνικό θέατρο της Κύπρος, ΘΟΚ.

Έχει συνεργαστεί με όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα στην Κύπρος.

Έχει παίξει στις τηλεοπτικές σειρές "Βήματα στην άμμο (2010)" στο ΡΙΚ1, "Πρεμιέρα (2011)" στον ΑΝΤ1 Κύπρου, "Νιώσε με (2012)" στον ΑΝΤ1 Κύπρου, και "Καταιγίδα (2015)" στο Sigma TV.

periergos.grΠροσθήκη νέας απάντησης