Αντώνης Κατσαρής βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα του κύπριου ηθοποιού Αντώνη Κατσαρή.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Ο Αντώνης Κατσαρής γεννήθηκε το 1943 στην Γιαλούσα Αμμοχώστου της Κύπρου, και είναι ηθοποιός. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Αθηνών και στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης - Κουν. Εμφανίστηκε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές, όπως: "Τα Ρόδα Της Οργής (1999)", "Ταξίδι Μακρινό (2006)", καθώς και στις πιο πρόσφατες "Santa Γιολάντα (2011)", "Αίγια fuxia (2008)", και "Πρώτη Σταγόνα (2014)".

Μερικοί από τους ρόλους στο θέατρο είναι ως Χρεμήλος στο έργο "Πλούτος" του Αριστοφάνη, ως Βδελικλέων στο έργο "Σφήκες" του Αριστοφάνη, ως Πεισθέτερος στο έργο "Όρνιθες" του, Αριστοφάνη, ως Δικαιόπολης στο έργο "Αχαρνείς" του Αριστοφάνη, ως Κλαύδιος στο έργο "Άμλετ" του Σαίξπηρ, ως Σαλιέρι στο έργο "Αμαντέους" του Σάφερ, ως Κόμης Δράκουλας στο έργο "Το Πάθος του Δράκουλα" του Χαλ & Πιτσμοντ, ως Αρτούρο Ούι στο έργο "Αρτούρο Ούι" του Μπρεχτ, ως Πουκ στο έργο "Όνειρο Θερινής Νύχτας" του Σαίξπηρ, ως στο έργο "Άτταλος Γ' στο έργο "Άτταλος Γ'" του Βάρναλη, ως Τητς στο έργο "Αμερικάνικος Βούβαλος" του Μάμετ, ως Αρπαγκόν στο έργο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου, ως Σάιλοκ στο έργο "Έμπορος της Βενετίας" του Σαίξπηρ, ως Κρέων στο έργο "Αντιγόνη" του Σοφοκλή, κ.ά.

Συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες: Κάρολος Κουν, Εύης Γαβριηλίδης, Νίκος Χαραλάμπους, Μίνως Βολανάκης, Λευτέρης Βογιατζής, Βασίλης Παπαβασιλείου, Διαγόρας Χρονόπουλος, Heinz Uwe Haus, Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Σωτήρης Χατζάκης κ.ά. [periergos.gr]Προσθήκη νέας απάντησης